Heidi - Johanna Spyri - Knjižara Ljevak

.

.

Heidi

Heidi

Cijena: 119,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Selo i grad, zdravlje i bolest, vrelo ljeto i hladna zima, samoća i iskreno prijateljstvo, i jedna djevojčica koja mijenja srca – sve je to na ovim stranicama objedinila Johanna Spyri. Priča o Heidi, glavnoj junakinji istoimenog romana, objavljena je davne 1880. i prevedena na više od 50 jezika.

Kad su blistavo zelenilo pašnjaka i svjež planinski zrak nenadano zamijenili zidovi veličanstvenog zdanja u Frankfurtu, rumenilo s Heidinih obraza je iščezlo, a sva raskoš kojom je bila okružena u domu Sesemannovih nije joj pričinjala zadovoljstvo. U njezinu je srcu spavala čežnja za fijukom vjetra, kliktajem sokola i sunčevim zrakama koje su milovale krošnje. U suzama se budila iz snova u kojima je s Belom i Mrkom trčkarala obroncima; Heidi je sanjala o slobodi.Iako je život u velikom gradu obilovao izazovima i preprekama, Heidi je u Frankfurtu štošta naučila i stekla drage prijatelje. Sve je to ponijela sa sobom u planinu, a njezin je povratak osobito obradovao mladog kozara Petra i njegovu slijepu baku.

Kakvog je posla imao duh u kući Sesemannovih, što je to zadavalo silne glavobolje gospođici Rottenmeier i kako je jedan običan stručak ljubičica razriješio veliki misterij, preostaje vam pročitati. Osebujna družina koju ćete upoznati složna je u jednome – čuda su zaista moguća.Heidine dogodovštine zabavile su i dirnule malene čitatelje diljem svijeta, a od djevojčice koja odrasta na ovim stranicama štošta mogu naučiti i odrasli.

Skromnost, nesebičnost i plemenitost vrline su koje nikada ne zastarijevaju, stoga nije neobično što je ova priča tijekom vremena postala bezvremenski klasik, koji je doživio brojne filmske i animirane adaptacije.

Podaci

Nakladnik
Iris Illyrica
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Ocjena
1
Broj stranica
192
Godina izdanja
2020
Dimenzije
16 x 21
Prevoditelj
Maria Papec
ISBN
978-953-8169-298

SČM,
16.09.2020

Kratki sadržaj djela

Roman ocjenjujem s 5 zvjezdica, a kratki sadržaj s 0. <br /> "Heidi" je jedan od najboljih romana dječje književnosti i zaista je šteta što se događaju ovakvi propusti, Sam roman od srca preporučujem svima, i velikima, i malima, a naročito autoru ovog kratkog sadržaja i molim da više ne piše osvte prije no što pročita djelo.


Da li Vam je recenzija korisna? Prijavi zlouporabu

Napiši svoju recenziju!