Magarac se osjeća poniženo - Tatjana Gjurković, Tea Knežević

.

.

Magarac se osjeća poniženo

Magarac se osjeća poniženo

Cijena: 49,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Nakon finog doručka, mali se magarac odlučio poigrati sa svojim prijateljima, macom i bikom. No kad je došao do mjesta gdje su se obično igrali, vidio je da oni već imaju društvo – jednu kozu koja je preskakala uže. Magarcu je to bila omiljena igra pa im se svakako htio pridružiti.

No umjesto poziva u igru, koza se magarcu počela rugati zbog njegovih ušiju i izgleda i još ga je odbacila i dala mu do znanja da nije poželjan u njihovom društvu. Magarac je osjetio oštru bol u trbuhu, počeo je plakati i sav se stisnuo i snuždio. Magarac je osjetio poniženje.

Slikovnica “Ruganje i odbacivanje bole: Magarac se osjeća poniženo”, kao što i sam naslov govori, bavi se osjećajem poniženja kod djece. Poniženje je emocija koja se javlja kao reakcija na ponašanje druge osobe koja nam se namjerno ruga, vrijeđa nas, ismijava ili čini nešto drugo kako bi nas ponizila. Poniženje najčešće osjećamo kao kombinaciju emocija srama, ljutnje, ljubomore i straha, ali sve više istraživanja potvrđuje da ju osjetimo i kao bol u tijelu.

Podaci

Nakladnik
Evenio
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
14
Godina izdanja
2020
Dimenzije
22 x 22
ISBN
9789538008481