Ukuhane jabuke: Klaas Verplancke

.

.

Ukuhane jabuke

Ukuhane jabuke

Cijena: 80,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Naslov knjige, u hrvatskom prijevodu ponešto neobičan, posvećen je važnoj, ali običnoj stvari u izvorniku: ukuhanim jabukama. To je jelo u Belgiji, Nizozemskoj i sjevernoj Njemačkoj vrlo uobičajeno, a posebno je omiljeno među djecom, koja ga jedu gotovo svakodnevno. Ukuhane jabuke simbol su domaćeg, poznatog i sigurnog.

U mnogim pričama očevi su veliki junaci. Međutim, autor priča o jednom običnom tati i opisuje ga onakvim kakav jest: često je pravi supertata, ali nije sasvim savršen. Ujutro je raščupan, uvečer umoran, a nekad bude i razloga da se jako naljuti, pa sin kreće u potragu za boljim tatom. Hoće li ga naći i što je na tati, zapravo, najljepše?

Za ovu toplu priču o ocu i sinu belgijski autor i ilustrator Klaas Verplancke (piše na flamanskome) nominiran je za ugledne flamanske nagrade i za tekst (Knjižni lav) i za ilustracije (Knjižni paun). Posve zasluženo, jer s malo riječi i vrhunskom grafikom postiže dramatičnu uznemirenost i smirenu nježnost u savršenom skladu s raspoloženjem i razvojem priče.

A ukuhane jabuke tako su mirisne i tople da će ugrijati i vas.

Podaci

Nakladnik
ArTresor naklada
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Godina izdanja
2014
ISBN
978-953-6522-95-8