Bok, konjiću!

.

.

Bok, konjiću!

Cijena: 96,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Roman Bok, konjiću! ruske autorice Asje Kravčenko osvježenje je među Alfinim knjigama za djecu te otvara pogled na nova zbivanja u ruskoj dječjoj književnosti.
Radnja se odvija u konjušnici u kojoj se susreću neobičan konj Tikvan i radoznala djevojčica Sonja, koja je zaljubljena u konje. Osobitost ove knjige predstavljaju njezina zbivanja koja slijede prirodu. Naime svako godišnje doba samo po sebi donosi nešto novo, a ako tomu dodamo i neobuzdanu maštu prpošnoga konjića, neobičnih događaja i uzbuđenja ima napretek. Baš kao u spontanoj dječjoj igri. I upravo se u tome ova spisateljica najviše približila djeci i njihovu svijetu.
Glavno u stilu Konjića jest to što je on razvijajući, stimulirajući… Pročitavši ovu knjigu čovjek počinje bolje govoriti i pisati. To je danas velika rijetkost – i uvijek je bila.
Priča je neobično jednostavna. Živjeli tako konjić Tikvan i djevojčica Sonja zajedno su se družili. Tikvan je učio Sonju kako će jahati, a Sonja je bila jednostavno dobra (...)
Ovo je jedno od malobrojnih dostignuća suvremene književnosti koje bih bez kolebanja preporučila apsolutno svoj djeci od pet do petnaest godina. Ali i svakom jahaču, razumije se.
(Elena Hajecka, Sankt Peterburg, Rusija)

Tikvan se druži s djevojčicom Sonjom. Ona ima svega osam godina, ali upravo ona spada u one dvonoge s kojima se može surađivati. Hrabra Sonja ne boji se preskakati prepone, ne viče na konje i ne tjera ih da ispunjavaju besmislene naredbe radi toga da bi pokazali svoju vlast nad konjem. Naprotiv, ona podržava Tikvana, kakva mu god ideja pala na pamet. A padaju mu najneočekivanije zamisli! (…) Prema tome, u konjušnici je veselo! I tu je puno puno doživljaja. Želite li se upoznati s njezinim junacima? Veseli Tikvan, pjesnikinja Rivijera, mudra Halva i nespretni Ruslan, dobrodušna Kreda, tvrdoglava Maška i njezina hrabra djeca – svi će se oni rado upoznati s novim prijateljima – s vama, čitatelji!
(Marija Porjadina, Moskva, Rusija)

Podaci

Nakladnik
Alfa
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
135
Godina izdanja
2013
Dimenzije
22 x 18,5
ISBN
978-953-297-414-0