Miffy u gostima

.

.

Miffy u gostima

Cijena: 50,40 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Ilustracije i slikovnice Dicka Brune svjetski su poznate. Tajna njihova uspjeha je u jednostavnosti. Smanjivanjem slike zadržavaju svoju bit i postaju piktogrami. Jake osnovne boje privlače pozornost djece, posebno najmlađih. Dicka Brunu je nadahnuo poznati nizozemski stil slikanja (de stijl). Boje kojima se koristi posebno su za njega miješane – u cijelom su svijetu poznate kao "boje Dicka Brune". Pogled njegovih likova usmjeren je izravno prema gledatelju. Figure zrače otvorenošću i iskrenošću. Radovi Dicka Brune potiču dječju maštu i individualnost. Tekst slikovnica pisan je u stihovima i s lakoćom se pamti te obogaćuje dječji rječnik novim pojmovima. Riječ je o jednostavnim edukativnim slikovnicama koje osvajaju sve naraštaje.

Dick Bruna prvu je Miffy slikovnicu stvorio 1955. godine. Nadahnut Matisseovim radom, razvio je svoj vlastiti minimalistički stil. Jasnim crnim linijama i čistim, živim bojama stvorio je malu zečicu koja će postati poznata diljem svijeta. Danas o njoj čitaju djeca u četrdeset zemalja. 
Slikovnice Dicka Brune kvadratnog su oblika, čvrste su i male ih ruke lako drže. Naslovnice su tvrdo uvezane kako bi duže izdržale dječje listanje i čitanje. Ilustracije su srce slikovnica. Priče se uvijek događaju u blizini kuće – najčešće su to svakidašnje situacije, a djeca mogu izmišljati i vlastite priče. Djeca iz njih mogu naučiti brojke, slova, boje, nazive životinja i dr. I starija djeca vole Miffy i njezine prijatelje. Dick Bruna i dalje stvara slikovnice, a posljednja je objavljena Klempavac, 2006.

Podaci

Nakladnik
Golden marketing - Tehnička knjiga
Biblioteka
Biblioteka Miffy i prijatelji
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
24
Godina izdanja
2007
Dimenzije
15,00 x 16,00
ISBN
978-953-212-308-1