Sunce

.

.

-60%
Sunce

Sunce

Biografija
Cijena: 13,14 EUR
Cijena s popustom: 5,31 EUR

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 EUR

Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Dr. David Whitehouse, poznati britanski astronom, u popularno-znanstvenoj knjizi Sunce: biografija odvodi nas na putovanje u središe naše zvijezde, tumači kako je rođena, kako utječe na život na Zemlji i kako će umrijeti.

Spominje mnoge mitove o Suncu i očaravajuće priče znanstvenika, poput Kopernika, Keplera, Galileija, Newtona i Eddingtona - koji su tijekom povijesti nastojali razotkriti njegove tajne – ponekad po cijenu vlastita života. Knjiga istražuje važnost Sunca za stanovnike Zemlje, od prvih civilizacija koje su ga obožavale, pa sve do današnjeg doba. Whitehouse opisuje Sunčevu paklenu jezgru, magnetski kaos površine i najdalje dosege njegove atmosfere, izvan planeta našeg sustava, u prostranstvo Galaktike. Razmatra i promjene koje će se dogoditi unutar naših života, ističući kako su zaista primjetne, no mi ih, na vlastitu opasnost, zanemarujemo. Konačno, David Whitehouse pokušava prikazati budućnost života na Zemlji, u svjetlu Sunca koje će se neizbježno pretvoriti u crvenog diva.

Priča našeg Sunca počinje rođenjem u oblaku plina i prašine, obuhvaća razdoblje othranjivanja života na našem planetu, sve do smrti u kozmičkom pepelu. U ovoj izvanredno zanimljivoj knjizi autor vješto isprepliće znanost, religiju, povijest i umjetnost te predstavlja opsežnu biografiju Sunca, nama najbliže zvijezde.

Dr. David Whitehouse znanstveni je izvjestitelj BBC-ja, te znanstveni urednik mrežne stranice BBC Newsa. Redovito piše za vodeće novine i časopise, nastupa u mnogim radijskim i televizijskim emisijama, a za BBC napravio je i seriju znanstvene tematike. Prije sadašnjeg zaposlenja u BBC-ju, radio je kao astronom i istraživač svemira u Laboratoriju za svemirske znanosti Mullard, University Collegea u Londonu, te u svjetski poznatom Opservatoriju Jodrell Bank. Dobitnik je dviju nagrada Galaxo za radove s područja znanosti, pet nagrada European Netmedia te prestižne godišnje nagrade za najboljeg europskog novinara. Član je Kraljevskog astronomskog društva, a bio je i predsjednik Društva za popularnu astronomiju. Njegova prva knjiga, The Moon: A biography objavljena je 2001. godine.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Bookmarker
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
365
UDK
52
Godina izdanja
2007
Dimenzije
14,00 x 21,50
Prevoditelj
Lucija Horvat
ISBN
978-953-178-825-0

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn