Knjiga o Charlieju | David Von Drehle | Knjižara Ljevak

.

.

Knjiga o Charlieju | Knjižara Ljevak

Knjiga o Charlieju

Mudrost iz iznimnoga života 109-godišnjaka

Cijena: 19,90 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Odlučio sam svojoj djeci napisati knjigu koja će im otkriti tajne života usred oluje. Kad sam shvatio da je to moja dužnost kao njihova oca, postao sam spreman otići na kraj svijeta u potrazi za istinskom pričom. No kad sam jednoga užarenog kolovoškog jutra podigao pogled s kolnog prilaza našoj kući i spazio čovjeka s druge strane ceste, znao sam da to neće biti potrebno jer taj čovjek – jest moja priča.

U ovoj je zanimljivoj i pitko napisanoj knjizi, koja se može čitati i kao roman i kao biografija, ispripovijedana je životna priča Charlieja Whitea, liječnika anesteziologa koji je poživio 109 godina. Rodio se 1905. i svjedočio je golemim civilizacijskim i društvenim promjenama. Neke je od njih prihvatio, a nekima je bio i aktivni nositelj. Bio je svjedok i mjerilo revolucionarnih promjena i njihovih posljedica.

Renomirani američki novinar i publicist David Von Drehle u Charliejevoj biografiji pokušava detektirati, opisati i protumačiti koje su to vještine i sposobnosti potrebne za preživljavanje i prilagodbu. Charlie je usprkos tragičnim smrtima oca i majke, skromnu životu u djetinjstvu i mladosti, ali pun energije, znatiželje, uspješno prolazio kroz život – radio je puno, širio vedrinu i optimizam, otkrivao i riskirao, uživao u nepredvidivom, a istovremeno je stalno stvarao i čvrsto stajao na zemlji.

Von Drehle je fasciniran Charliejem kojeg je slučajno upoznao, kao svog susjeda. Njegov život opisuje kao zbirku recepata i uputa koje „otporni ljudi“ trebaju slijediti ako žele uspješno živjeti i preživjeti u nesigurnim i nepredvidivim vremenima.

Podaci

Nakladnik
Profil
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
208
Godina izdanja
2023.
Dimenzije
23 x 15
Prevoditelj
Vesna Goja
ISBN
9789533860930