Ubojstva u lovačkom klubu | Dann McDorman | Knjižara Ljevak

.

.

Ubojstva u lovačkom klubu | Knjižara Ljevak

Ubojstva u lovačkom klubu

Cijena: 18,90 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

“Čitatelji krimića najbolji su čitatelji na svijetu, i to zato što su prokleto sumnjičavi prema svemu. Oni ništa ne uzimaju zdravo za gotovo. Propituju svaku riječ ili frazu, zdvajaju zbog svakog nagovještaja o tome tko bi mogao biti krivac, sve te male zamke koje postavlja pisac već su vidjeli prije. Znaju sve trikove, finte i lažne putokaze. Čitatelji krimića ne vjeruju nikome, piscu osobito, i to s dobrim razlogom; u ovoj igri oni su moji protivnici. U mojoj priči oni su i moje mete i moji subjekti.”

Tako govori Dann McDorman o potencijalnim čitateljima svoje knjige, koja je dočekana hvalospjevima onih najzahtjev­nijih čitatelja – književnih kritičara. Njegov pristup romanu više je nego originalan. U jednom dijelu knjige izravno se obraća čitateljima, koje kao sveznajući autor vodi kroz radnju, upozoravajući ih cijelo vrijeme na opasnost piščeve obmane, citirajući druge autore i poznata djela kriminalističkog žanra.

U drugom dijelu svjedočimo dvojbama privatnog detektiva Adama McAnnisa, kojeg je nama nepoznat klijent zatražio da “promatra i registrira neobična zbivanja” u elitnom lovačkom klubu “West Heart”, u vrijeme Dana nezavisnosti 1975. godine. A neobičnih zbivanja u klubu ima doista i više nego dovoljno. I ubojstava također.

U trećem dijelu autor se obraća čitateljima uime svih osumnjičenih, pružajući nam novi uvod u tijek istrage. “Ubojstva u lovačkom klubu” roman je o ubojstvu, to jest o više njih, ali i knjiga o iskustvu čitanja krimića. Ovako intri­gantno ispričan kriminalistički metaroman još niste imali u rukama. Budite spremni na iznenađenja.

U hrvatskom prijevodu Jane Kegalj bit će to čisti užitak.

Podaci

Nakladnik
V. B. Z.
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
252
Godina izdanja
2024.
Dimenzije
15,5 x 23,5
Prevoditelj
Jana Kegalj
ISBN
9789535206798