Online kupovina ǀ Pomoć ǀ Odgovori na česta pitanja ǀ Knjižara Ljevak

.

Odgovorit ćemo na neka od najčešće postavljanih pitanja u nadi da će Vam pomoći da ostvarite željenu kupnju. Ako ova pitanja ne odgovaraju na ono što Vas zanima, obratite nam se na info@ljevak.hr i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku. 


Kako kupiti odabrani proizvod? Što treba učiniti?

Za kupovinu putem internetske stranice Knjižare Ljevak nije se potrebno registrirati. 
Ako pak želite, možete se i registrirati pa tako kod svake sljedeće kupnje ne morate ponovo ispunjavati sve podatke.

Kada je moguće izvršiti narudžbu?

Narudžbe je putem interneta moguće obavljati 24 sata dnevno, sve dane u tjednu. Za narudžbe zaprimljene radnim danom (ponedjeljak - petak), dostava će biti organizirana unutar pet radnih dana (ponedjeljak - petak).

Ako imate poseban zahtjev u vezi datuma i adrese dostave, sve detalje treba navesti u narudžbi. O mogućnosti ispunjenja zahtjeva bit ćete obaviješteni telefonom ili e-mailom. 

Važno: Za narudžbe kod kojih je kako način dostave odabran "dolazak u knjižaru", potrebno je pričekati e-mail potvrdu našeg djelatnika da je narudžba spremna za preuzimanje u knjižari.Koje su mogućnosti plaćanja? Kako platiti naručeno?

• kreditnom karticom za koju internetska Knjižara Ljevak ima sklopljen ugovor o prihvaćanju, uslugu plaćanja kreditnim karticama osigurava WSPay te je sigurnost Vaših podataka zajamčena.
• e-bankingom 
• općom uplatnicom ili virmanom
• pouzećem

Napomena: Vaša kartica u tom trenutku još nije terećena za navedeni iznos. Predautorizacija znači da su upisani podaci provjereni te da je najavljen Vaš mogući trošak. Kada do kraja potvrdimo primitak, mogućnost realizacije narudžbe i dostave, naplatit ćemo transakciju za potreban iznos (može biti jednak ili manji autoriziranom ako smo Vam iz nekog razloga poslali samo dio narudžbe u dogovoru s Vama). Radi zaštite Vaših podataka, Pay Way sustav ne dopušta naplatu većeg iznosa niti uvid u broj Vaše kreditne kartice. Mi vidimo samo broj transakcije koji se šalje na naplatu ili otkazivanje narudžbe koju zbog nekog razloga ne možemo ispuniti. Sustav T-Com Pay Way automatski će na Vašu e-mail adresu slati potrebne informacije o tijeku naplate ili otkazivanju narudžbe. Podaci o kreditnim karticama Kupca NE NALAZE se u bazi podataka Knjižare Ljevak, već samo i isključivo na serveru banke. Knjižara Ljevak nema uvid u bankovne podatke Kupca.


Mogu li doći po naručeno u Knjižaru Ljevak na Trgu bana Josipa Jelačića 17?

Naručene knjige mogu se preuzeti u Knjižari Ljevak u Zagrebu, na Trgu bana J. Jelačića 17.
Kod naručivanja potrebno je pod "dostava" odabrati "dolazak u knjižaru".
Za narudžbe kod kojih je kako način dostave odabran "dolazak u knjižaru", potrebno je pričekati e-mail potvrdu našeg djelatnika da je narudžba spremna za preuzimanje u knjižari.


Kako se vrši dostava i koliko se naplaćuje?

Na području Republike Hrvatske za narudžbe iznad 250,00 kn (33,18 €) dostava je besplatna, a za narudžbe do 33,17 € (250,00 kn), dostava se naplaćuje 3,72 € (28,00 kn). 
Dostava se vrši putem specijalizirane dostavne službe i prema uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi. 
Ako se proizvod koji je upućen Kupcu odnosno Primatelju vrati Knjižari Ljevak jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, Kupac će o tome biti obaviješten e-poštom ili telefonom te će mu biti ponuđene sljedeće mogućnosti: 
• da se naručeni proizvod na zahtjev Kupca ponovno dostavi na adresu Kupca odnosno Primatelja
• da naručeni proizvod preuzme u Knjižari Ljevak na Trgu bana Josipa Jelačića 17 uz prethodnu telefonsku najavu.
Kada Knjižara Ljevak putem dostavne službe isporuči proizvod Kupcu odnosno Primatelju, Kupac odnosno Primatelj dužan je preuzeti proizvod potpisom na dostavnici čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen. Knjižara Ljevak ne odgovara Kupcu odnosno Primatelju za manje ogrebotine na proizvodima koje su nastale kao posljedica dostave robe putem dostavne službe ako ogrebotine ili manji nedostaci ne utječu na osnovna svojstva i uporabljivost proizvoda. 

Dužni smo upozoriti da Hrvatska pošta naplaćuje 1,83% od ukupnog iznosa računa u slučaju plaćanja pouzećem (zbog troškova transfera novca).

Za područja izvan Republike Hrvatske pakiranje, dostava i poštarina organiziraju se prema pojedinačnim slučajevima u dogovoru s Kupcem, a u skladu sa svim zakonskim obvezama Knjižare Ljevak.


Završetak kupnje

Po uspješnom zaključenju kupnje, na svoju e-mail adresu primit ćete automatsku obavijest kojom Vas naš sustav obavještava da je narudžba uredno zaprimljena.
Ako niste primili ovakvu automatsku obavijest, znači da vaša narudžba nije zaprimljena.

Je li kupnja putem interneta sigurna? Što je s mojim osobnim podacima?


Za autorizaciju i naplatu kreditnih kartica koristimo T-Com Pay Way. T-Com brine o tajnosti i sigurnosti Vaših podataka prilikom autorizacije kreditnih kartica. Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa. Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i WebPay servisa, te obratno. WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa korištenjem ISO 8583 protokola. Webteh Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i MasterCard pravilima. Djelatnici Knjižare Ljevak ni u jednom trenutku nemaju pristup broju Vaše kreditne kartice, dostupan im je samo broj autorizirane transakcije što omogućuje naplatu cijelog ili djelomičnog iznosa dogovorene transakcije ili otkazivanje iz razloga dogovorenih s Kupcem.

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn