Brooklyn

.

.

-47%
Brooklyn

Brooklyn

Nominacija za tri nagrade Oscar 2016.
Cijena: 129,00 HRK
Cijena s popustom: 69,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Nominacija za nagradu Oscar 2016.: Najbolji film, Najbolja glumica, Najbolji adaptirani scenarij.

U svom uspješnom romanu Brooklyn irski pisac Colm Tóibín pripovijeda suptilnu priču o odlasku i povratku, o velikoj ljubavi i gubitku, o strahoti izbora između dužnosti i osobne slobode. Iako se roman zbiva u drugoj polovici 20 stoljeća, glavna junakinja Eillis Lacey je zapravo upečatljiv viktorijanski lik oko čije sudbine je pisac ispleo emocionalno snažan roman.

 

Tóibínov roman će vas dirnuti i naposljetku promijeniti.

O autoru

Colm Tóibín je rođen 1955. u Irskoj, živi u Dublinu. Dosada je napisao šest romana i knjigu kratkih priča Mothers and Sons. Romani The Master i The Blackwater Lightship bili u najužem izboru za Bookerovu nagradu.

http://www.colmtoibin.com/

 

Iz stranog tiska:

Colm Toibin jedan je od najcjenjenijih irskih pisaca svoje generacije - vole ga i čitatelji i kolege pisci, no kad je riječ o velikim književnim nagradama, uvijek je ostajao korak do osvajanja, sve dok mu za roman Brooklyn,   sagu o emigraciji mlade žene iz Irske u New York 50-ih godina prošlog stoljeća, nije dodijeljena prestižna nagrada Costa za najbolji roman 2010. godine. Ono što ovo postignuće čini još vrjednijim, činjenica je da je u njegovoj kategoriji bio nominiran i dobitnik Bookerove nagrade, roman Wolf Hall autorice Hillary Mantel,   senzacionalna priča o intrigama Tudora.


Od prethodnih nominacija potrebno je izdvojiti onu za nagradu Costa iz 1990. za Toibinov prvi roman, The South, nominaciju za Bookerovu nagradu 1999. za The Blackwater Lightship te 2004. za The Line of Beauty.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Graham Greene
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Godina izdanja
2010
ISBN
9789533033037