Korijeni mandarine

.

.

Korijeni mandarine

Korijeni mandarine

Cijena: 99,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Roman Korijeni mandarine (u originalu Les racines du mandarinier), smješten je u doba izgradnje neovisnosti Tunisa od francuske kolonijalne vlasti.

Preciznim i elegantnim jezikom autorica opisuje život dvoje mladih, Francuskinje Marie i Tunižanina Ride, koji se zaljubljuju i nakon završenih studija u Francuskoj s puno vjere započinju zajednički život u Tunisu. Međutim, svakodnevne prilike ne idu u prilog tom mladom paru - muž se vraća svojim korijenima i tradicionalnom poimanju uloge i mjesta žene, zanemarujući brak i sina. Nekad strankinja, Marie će naučiti živjeti u tom novom svijetu i neće se vratiti u Francusku.

Djelo je pisano bez patetike, vrlo odmjereno, a ipak vrlo dopadljivo; teme interkulturalnost, prihvaćanje Drugog, izražene su ženskim pismom tzv. druge generacije, stilom koji nije agresivan i samodostatan.

Cécile Oumhani, ugledna francuska književnica, živi između Francuske i Tunisa i odlično poznaje obje sredine. Predaje na Sveučilištu Paris XII. Objavila je zbirku novela Fibule na purpurnoj podlozi (1995) i tri romana kao i šest zbirki pjesama. Romani: Miris kane (1995), Korijeni mandarine (2001), Vrt u predgrađu La Marsa (2003).

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Strani pisci
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
174
UDK
840-3
Godina izdanja
2007
Dimenzije
13,50 x 20,70
ISBN
953-178-839-1