Kako su homoseksualci spasili civilizaciju

.

.

Kako su homoseksualci spasili civilizaciju

Kako su homoseksualci spasili civilizaciju

Cijena: 59,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Istinita i herojska priča o tome kako su gej muškarci oblikovali moderan svijet te nepovratno promijenili naše pojmove o obitelji, seksu, modi, zabavi i ljepoti. Oštrouman i duhovit kulturološki pregled običaja, modnih stilova i likova iz gej života u dvadesetom te na početku dvadeset i prvog stoljeća, iz pera jedne heteroseksualke, slavi jedinstvenu perspektivu gej muškaraca, tumačeći nama ostalima koliko je njihova vitalnost bila presudna za našu civilizaciju – i pri tome na tumači stvar-dvije o nama kao društvu.

U posljednjih pedeset godina granica između onoga što je “strejt” i onoga što je “gej” u toj se mjeri zamaglila da većina heteroseksualaca uopće nije svjesna golemoga doprinosa koji su gej muškarci dali kulturi. Od načina izražavanja do hrane i odijevanja gej populacija lansirala je većinu modernih trendova u današnjem svijetu. Konačno se našao netko dovoljno hrabar da zaroni u temu o kojoj se izbjegava otvoreno govoriti, koja je još uvijek tabu tema za većinu ljudi. Autorica otvara novu perspektivu prikazujući blještavilo, slikovitost, glamuroznost i camp u stilu života koji karakterizira gej populaciju, ali i njegovu drugu stranu - AIDS, homofobiju, opsesiju seksualnim eksperimentiranjem. Kako su homoseksualci spasili civilizaciju pruža cjelovit i istodobno prodoran pogled u to kako je jedna neobična “useljenička” skupina - ona koju su činili homoseksualni muškarci - utjecala na maticu društva te kako je u mnogo čemu i sama postala maticom.

Istražujući kako su gej muškarci nepovratno promijenili naše pojmove o zajednici, obitelji, seksu, modi, zabavi i ljepoti, te neosporno utjecali na film, književnost, glazbu i televiziju, Cathy Crimmins učinila je ovom duhovitom, fascinantnom i nužno potrebnom knjigom golemu uslugu i homo i hetero populaciji.

Koautorica uspješnice New Gingrich’s Bedtime Stories for Orphans i The Gay Man’s Gudie to Heterosexuality, Cathy Crimmins jedan je od najupućenijih komentatorica publicistike o pop kulturi danas. Njezina knjiga Where Is the Mango Princess? osvojila je nagradu Outstanding Book Američkoga društva novinara i pisaca. Crimmins živi u Kaliforniji, a možete je posjetiti na njezinoj web-adresi: www.cathycrimmins.com.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Bookmarker
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
267
Godina izdanja
2007
Dimenzije
14,00 x 21,00
ISBN
978-953-178-842-7

“Obavezno pročitati.” Chicago Sun Times

“Knjiga koja otvara oči,ali i poslastica za čitatelje svih uvjerenja.” Lavender

“Obavezno pročitati.” Chicago Sun Times

“Knjiga koja otvara oči,ali i poslastica za čitatelje svih uvjerenja.” Lavender