Ježeva kućica - Branko Ćopić - Knjižara Ljevak

.

.

Ježeva kućica

Cijena: 7,83 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Jedna od najljepših priča u stihu za male i velike, koja je oplemenila mnoge naraštaje univerzalnom porukom o ljubavi prema vlastitom domu, u osvježenome ruhu.

"Ježeva kućica" kao slikovnica nastala je davne 1957. godine kad je Vilko Gliha Selan svojim viđenjem smjeloga Ježurke Ježića legendarnoj basni u stihovima Branka Ćopića udahnuo novi život i učinio je apsolutnim dječjim književnim klasikom. Likovni prikaz Ćopićeve priče u izdanju nakladničke kuće Naša djeca najpopularnija je i najdugovječnija slikovnica u Hrvatskoj i šire.

Branko Ćopić (1915. – 1984.) svojim se specifičnim humorom izdvajao od drugih dječjih pisaca svojega doba, a živom je maštom mališanima nastojao prikazati životne vrijednosti na razumljiv način. "Ježeva kućica" nosi jednostavnu i jasnu pouku kako se treba voljeti i čuvati vlastiti dom. Ježurka Ježić bori se za sebe i svoje stavove – čak i kada mu se drugi likovi izruguju, on je i dalje nepokolebljiv u obrani svojega doma. Zbog zanimljive i dinamične priče, "Ježeva kućica" spada u djela koja ostaju upamćena tijekom cijeloga života, a Ćopićevi se stihovi često citiraju i lako prepoznaju.

Podaci

Nakladnik
Naša djeca
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
36
Godina izdanja
2015.
ISBN
9789533025032

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn