Ivo Gregurević - Knjižara Ljevak

.

.

Ivo Gregurević

Ivo Gregurević

monografija

Cijena: 49,11 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 4.

Ono što je u Hollywoodu bio John Wayne, a u Francuskoj Jean-Paul Belmondo u Hrvatskoj je Ivo Gregurević (1952. – 2019.). Ivo je bio rođeni glumac. Glumac koji glumi i kad ne glumi. Jedinstven u svakom pogledu.

Jedinstvena je i ova monografija o tom glumačkom velikanu koji je u 40 godina karijere odigrao 196 uloga – 36 u kazalištu, 116 na filmu, šest u radiodramama i 38 u televizijskim serijama. O njegovim ulogama, doprinosu hrvatskome kazalištu i filmu te osnivanju festivala Dani hrvatskog filma u Orašju znalački pišu akademik Boris Senker, filmolog Daniel Rafaelić, urednica Dramskog programa Hrvatskog radija Lada Martinac Kralj i novinarka Nada Koturić.

Monografija o Ivi Gregureviću raskošno je opremljena s više od 500 fotografija – s kazališnih scena na kojima je igrao, s filmskih setova na kojima je snimao filmove i televizijske serije, iz arhive festivala Dani hrvatskog filma u Orašju koji od 2020. nosi njegovo ime te iz obiteljskog albuma – i sa šest videopriloga u kojima, zahvaljujući QR kôdu možemo na zaslonima svojeg mobitela ili računala pogledati Ivinu antologijsku predstavu Đuka Begović, isječke iz filmova Kiklop, Čaruga, Josef i Priča iz Hrvatske te isječak iz legendarnog razgovora Ive Gregurevića i Roberta Knjaza, vođenog za potrebe emisije Svlačionica iz 2000.

Ova je monografija znak sjećanja svih nas koji Ivu i dalje gledamo, kojima Ivo nedostaje.

Podaci

Nakladnik
Školska knjiga
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
384
Godina izdanja
2022
Dimenzije
23 x 31
ISBN
978-953-0-62109-1