Smijeh slobode - Knjižara Ljevak

.

.

Smijeh slobode

Uvod u Feral Tribune

5. izdanje

Cijena: 46,45 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 4.

Nije teško objasniti popularnost ove knjige kroz gotovo cijelo desetljeće, zaključno s posljednjim petim izdanjem. Tko želi imati pouzdan uvid u političku, medijsku ili akademsku sadašnjost u kojoj živi, u korupciju i licemjerje društva, dobit će ga u Pavelićevoj knjizi. Ona je neiscrpno vrelo za politologe, sociologe, novinare, povjesničare, istraživače jezika i književnosti.

Ova je knjiga sama po sebi svojevrstan i najopsežniji indeks svih političkih i krimpolitičkih incidenata i akcidenata koji su harali ili još haraju u Lijepoj Našoj. Tako i mnogi ratni i poratni zločini vjerojatno nikad ne bi bili otkriveni ni sudski i kazneno procesuirani da ih feralovci nisu otkrili i objavili te tako, zapravo, prisilili pravosuđe na djelovanje.

"Smijeh slobode – Uvod u Feral Tribune" Borisa Pavelića nije samo evociranje bolje prošlosti novinarstva na ovim prostorima, nego i demonstracija svega onoga što je Feral anticipirao, a što se u punom opsegu realizira danas i ovdje. Feralova satira bila je uvijek prava mjera za podivljalu društvenu stvarnost. Pavelićeva knjiga pokazuje da se sjećanje, svim vatrama nacionalne strasti usprkos, ne može spaliti.

Podaci

Nakladnik
Naklada Val
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
734
Godina izdanja
2022
Dimenzije
23 x 28
ISBN
9789538180224

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn