Pelagija i bijeli buldog - Knjižara Ljevak

.

.

Pelagija i bijeli buldog

Pelagija i bijeli buldog

Cijena: 17,13 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Zavjere, prezreni ljubavnici, ubojita pohlepa, ljubomora, politika, moć i pletenje: prvi dio kriminalističke serije o avanturama sestre Pelagije međunarodnog hit-autora Borisa Akunina.

U udaljenoj ruskoj provinciji krajem devetnaestog stoljeća vladika Mitrofanij mora se nositi s obiteljskom krizom. Nakon što je jedan od voljenih i rijetkih bijelih buldoga njegove tete otrovan, vladika zna da postoji samo jedan detektiv dovoljno pametan da istraži slučaj: pronicljiva, pomalo nespretna mlada monahinja Pelagija. Po dolasku na imanje Drozdovka Pelagija zatječe čitav niz sumnjivaca. Tihi Zavolžsk dodatno će uzdrmati pronalazak dva obezglavlena tijela i dolazak novog sinodalnog inspektora Bubencova koji ubojstva nastoji pripisati poganima. Vladika i lokalne vlasti pokušavaju zaustaviti inspektora i spriječiti sukobe na vjerskoj osnovi. U međuvremenu, ubojstva se nastavljaju. Pelagija i bijeli buldog inteligentan je i zabavan detektivski roman, a istovremeno i izlet u rusku povijest i kulturu, s brojnim referencama na rad ruskih majstora poput Tolstoja i Turgenjeva, ali i Laurencea Sternea. Obožavatelji provokativnih, satiričnih i dinamičnih detektivskih romana Borisa Akunina uživat će i u ovoj književnoj zagonetki.

Radnja je živahna i puna preokreta, likovi snažni, rasplet uzbudljiv. A ne baš časna časna sestra iznimno je privlačna. 
The Times

 Izvanredno postignuće: ne samo povezati Braću Karamazove s Agathom Christie već i izgraditi prilično detaljno temelje na kojima se susreću tragedija Dostojevskog i eskapističke zagonetke Agathe Christie.

Kirkus Reviews

Podaci

Nakladnik
V. B. Z.
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
287
Godina izdanja
2021
Dimenzije
13,5 x 20
Prevoditelj
Igor Buljan
ISBN
9789535204138