Arapsko-izraelski sukob | Boris Havel | Knjižara Ljevak

.

.

-10%
Arapsko-izraelski sukob | Knjižara Ljevak

Arapsko-izraelski sukob

Religija, politika i povijest Svete zemlje

drugo izdanje

Cijena: 23,90 EUR
Cijena s popustom: 21,51 EUR

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 23,90 EUR

Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 2.

Knjiga Borisa Havela „Arapsko-izraelski sukob: religija, politika i povijest Svete zemlje predstavlja interdisciplinarnu studiju u kojoj su s aspekta politologije, povijesti i teologije obrađeni pozadina, razvoj i trenutačne političke prilike na dijelu Bliskog istoka koji Židovi, kršćani i muslimani nazivaju Svetom zemljom.

U ovome djelu po prvi put na hrvatskom jeziku arapsko-izraelski sukob prikazuje se onako kako ga vide sami akteri. U njihovoj percepciji povijest i teologija igraju presudnu ulogu. Autor zato opsežno prenosi povijest židovskog naroda, od Abrahama, preko starozavjetnih proroka i kraljeva, prilika iz vremena Drugoga hrama, nastanka kršćanstva, židovskih ustanaka protiv Rimljana i izgona iz zemlje do povratka na Cion i uspostave Države Izraela.

Potom na temelju primarnih izvora opisuje nastanak islama, prva desetljeća njegova širenja tijekom kojih je kanonizirano muslimansko viđenje Židova i kršćana te muslimansko-židovske odnose kasnijih razdoblja, do pojave cionizma i dalje. Bez izbjegavanja konfliktnih i kontroverznih tema, Havel čitljivim stilom i zanimljivim opisima povezuje povijesno sjećanje, teološke percepcije i političke programe aktera bliskoistočnih previranja.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
639
Godina izdanja
2023.
Dimenzije
21 x 14,5
ISBN
9789533557618