Informacija u teoriji - Boris Bosančić - Knjižara Ljevak

.

.

-10%
Informacija u teoriji

Informacija u teoriji

Cijena: 26,90 EUR
Cijena s popustom: 24,21 EUR

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 26,90 EUR

Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 2.

Boris Bosančić, sveučilišni je profesor i autor koji se, između ostaloga, bavi filozofskim i znanstvenim pristupom pojmu informacije, filozofije znanosti i epistemologije te je upravo knjiga Informacija u teoriji njegov sveobuhvatan, ali u isto vrijeme sažet osvrt na različite znanstvene pristupe pojmu informacije.

Autor pregledno i jasno razrađuje i klasificira niz relevantnih, često suprotstavljenih, teorijskih pristupa informaciji, pa će se tako u ovoj knjizi, na jednome mjestu, pronaći osvrt na, primjerice, matematički pristup informaciji Shannona i Weavera, objektivistički pristup genetičkim, biološkim i neurološkim informacijama ili na suvremeni pristup teoriji informacije kroz pojam pankomputacionalizma, paninformacionalizma ili kvantne teorije informacija.  

Iz recenzije izv. prof. dr. sc. Borisa Badurine izdvaja se važno mišljenje da na hrvatskome jeziku ovakvo sveobuhvatno teorijsko djelo o informaciji nije dosada objavljeno, te da će se i u svjetskim razmjerima rijetko naići na djelo o pojmu informacije takve širine pristupa. Nadalje prof. dr. sc. Tatjana Aparac-Jelušić u svojoj recenziji procjenjuje važnost i predviđa korisnost knjige za namijenjenu čitateljsku publiku, koju će zasigurno činiti studenti informacijskih, komunikacijskih i računalnih znanosti, nastavnici, znanstvenici i istraživači koji pojam informacije u današnje vrijeme ne mogu zaobići u svome istraživačkom, teorijskom i metodološkom radu.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
368
Godina izdanja
2023
Dimenzije
15,4 x 23
ISBN
9789533556574

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn