Filozofija moderne pjesme - Bob Dylan - Knjižara Ljevak

.

.

Filozofija moderne pjesme - Bob Dylan - knjiga

Filozofija moderne pjesme

Cijena: 36,50 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Filozofija moderne pjesme prva je knjiga novih tekstova Boba Dylana od Kronika: prvi dio iz 2004. i Nobelove nagrade za književnost 2016.

U ovom djelu, na kojem je radio od 2010., Dylan otkriva osebujan vlastiti uvid u prirodu popularne glazbe. Piše više od šezdeset eseja u kojima se usredotočuje na pjesme drugih autora i izvođača, od Stephena Fostera preko Hanka Williamsa i Nine Simone do Elvisa Costella. Analizira zamke lakih rima, razlaže kako slog viška može narušiti pjesmu i čak obrazlaže vezu između bluegrassa i heavy metala. Pisani Dylanovim jedinstvenim proznim stilom, ovi ogledi su zagonetni i zaigrani, dirljivi i duboki, često i urnebesno duhoviti. Iako se na prvi pogled bave glazbom, zapravo su meditacije i razmišljanja o ljudskoj sudbini. Knjigu šara gotovo 150 pomno izabranih fotografija, kao i niz snolikih varijacija na teme, koje kao cjelina nalikuju na epsku pjesmu i pridonose transcendentnoj naravi ovog djela.

Objavljivanjem izvrsnog albuma Rough and Rowdy Ways 2020., Bob Dylan postao je prvi izvođač s hit-albumom na ljestvici Top 40 časopisa Billboard u svakom desetljeću od šezdesetih godina naovamo. Filozofija moderne pjesme sadrži zamašan dio znanja koje je o svom zanatu ­stekao u tom razdoblju. Kao i sve iz Dylanove radionice, značajno je umjetničko postignuće.

Podaci

Nakladnik
Vuković i Runjić
Uvez
Tvrdi uvez s ovitkom
Jezik
hrvatski
Broj stranica
352
Godina izdanja
2022
Dimenzije
18,7 x 23,2
Prevoditelj
Vlatka Valentić
ISBN
9789532863253

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn