Moja tri života: uspomene

.

.

Moja tri života: uspomene

Moja tri života: uspomene

Drugo, prošireno izdanje
Cijena: 150,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Rođena kao Nevenka Maras, umrla kao Marija Blažević, proslavila se kao Nela Eržišnik. Bila je glumica, zabavljačica i iznimna žena. U ovoj knjizi uspomena progovaraju sve tri o svim trima. Nevenka, Marija i Nela prebiru po doživljajima dramske prvakinje, estradne komičarke i velike zvijezde.

U memoarima Moja tri života otkrivaju se izvori glumačkog i komičarskog umijeća Nele Eržišnik i pozadina njezine uzbudljive karijere. Otkrio ju je dr. Branko Gavella, na kazališnim je daskama nastupala s Boženom Kraljevom, Belom Krležom, Ervinom Dragman, školovala se sa Svenom Lastom, Perom Kvrgićem, Dragom Krčom, Josipom Marottijem, Etom Bortolazzi, bila je u družini Vikija Glovackog i Brace Reissa, milijunska ju je publika prigrlila kao svog najdražeg Grabancijaša, a njezin je Mrdalo Potepuh i Ikača Kerempuh dospio i do trona samog Veselog Diktatora.

Za ovo je izdanje autorica stara poglavlja dotjerala i proširila i dodala mu desetak novih autobiografskih priča, među njima i duhovita sjećanja na posljednji nastup pred ostarjelim Brozom na njegovu lovačkom dvoru.

Knjiga je ilustrirana fotografijama iz autoričina albuma i njezinim crtežima narisanima za ove memoare.

Podaci

Nakladnik
Naklada Pavičić
Biblioteka
Hrvatski panoptikum
Biblioteka
dnevnika
Biblioteka
ispovijedi
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
337
UDK
886.2-9
Godina izdanja
2007
Dimenzije
14,50 x 20,50
ISBN
978-953-6308-72-9