.

.

Eva Braun

Eva Braun

Život s Hitlerom
Cijena: 149,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Tko je bila žena kojom se Hitler oženio dan prije svog kraja? I što je značilo živjeti s jednim od najvećih zločinaca svjetske povijesti?

On je bio usamljen, Njemačkom oženjen „Führer". Tako gaje htjela prikazati nacionalsocijalistička propaganda. U stvarnosti je Adolf Hitler imao ljubavnicu, čija je egzistencija držana u tajnosti sve do posljednjeg trenutka Trećeg Reicha: Evu Braun.

Obično je Eva Braun bila smatrana politički naivnom, površnom mladom djevojkom, koja je u Münchenu i prividnoj idili Berghofa imala tek nebitnu, sporednu ulogu. No što je od toga točno? S detektivskim instinktom ova knjiga rekonstruira životnu priču žene koja je stajala uz Hitlera, prati je od malograđanskog doma sve do unutarnjeg kruga nacionalsocijalističkog moćnika, a završava zajedničkim samoubojstvom dan nakon vjenčanja u Führerovu bunkeru 30. travnja 1945.

Kakvu je ulogu ljubavnica igrala u Hitlerovim privatnim krugovima? Koliki je imala utjecaj? I što su ona i ostale žene nacionalsocijalističkih vođa znale o zločinima svojih muškaraca?

Heike B. Görtemaker potražila je odgovore na ta pitanja i sastavila ih u zanimljivu biografiju. Pri tome je ujedno nastala i nova, uznemirujuća Hitlerova slika.

Podaci

Nakladnik
Profil
Biblioteka
Biblioteka Epicentar
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
326
Godina izdanja
2011
Dimenzije
15,50 x 23,50
ISBN
978-953-319-343-4