.

.

Sjećanja na kubanski revolucionarni rat

Sjećanja na kubanski revolucionarni rat

Autorizirano izdanje s Che Guevarinim ispravcima
Cijena: 149,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Već duže vrijeme želimo napisati povijest naše revolucije... Ali mnogo je obveza, a godine prolaze i sjećanje na ustanak gubi se u prošlosti. Ovi događaji još nisu bili primjereno opisani, a to su događaji koji već pripadaju povijesti Amerika." - Che Guevara

Od 1956. do 1959. godine Kubanci su se borili s vrlo malim izgledima da kao pobjednici iziđu iz bitke protiv višegodišnjeg potlaćivanja diktatorske vlasti, siromaštva i korupcije. Sjećanja na Kubanski revolucionarni rat Che Guevarin je klasik u kojem opisuje rat koji je promijenio čitavu naciju, ali i Chea - od vojnog liječnika prerastao je u svjetski poznatog revolucionara. Osim predgovora koji je napisala Aleida Guevara, Che Guevarina kći. te novog teksta u koji su prvi put uključene Che Guevarine preinake, ovo izdanje sadrži i iznimne fotografije iz tog razdoblja.
Nakon međunarodnog uspjeha Dnevnika molociklisla, koji prikazuje Che Guevarinu mladost, novi film Stevena Soderbergha s Beniciom del Torom u ulozi Che Guevare prikazuje epizode Cheova života koje su opisane u ovoj knjizi te u njegovu kasnijem dnevniku po imenu Bolivijski dnevnik.

Podaci

Nakladnik
Profil
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
244
Godina izdanja
2011
Dimenzije
14,50 x 20,50
ISBN
9789533192666