Svjetlo koje ne vidimo | Anthony Doerr | Knjižara Ljevak

.

.

Svjetlo koje ne vidimo | Knjižara Ljevak

Svjetlo koje ne vidimo

Cijena: 19,90 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Marie-Laure djevojčica je koja živi s ocem nedaleko od Prirodoslovnog muzeja u Parizu. Nakon ulaska nacista u grad, otac i njegova djevojčica, slijepa od šeste godine, bježe stricu u Saint-Malo. Ono što Marie-Laure ne zna jest da njezin otac sa sobom nosi ukleti dijamant koji nikako ne smije pasti nacistima u ruke.

Werner, pak, siroče je opsjednuto radiom kojem talent za tehniku osigurava mjesto u brutalnoj Hitlerovoj mladeži. Postajući sve svjesniji u čemu sudjeluje, Werner će proći kroz pakao rata sve dok ga put ne dovede u Saint-Malo, gdje se njegova sudbina napokon ne ispreplete s onom Marie-Laure.

Anthony Doerr svoj roman, koji se može čitati i kao bildungsroman i roman o potrazi za dobrotom u dobroti nesklonim vremenima, kao roman o hrabrosti i roman o žrtvovanju, pisao je punih deset godina. Poetična, potresna proza koja se ne ispušta iz ruke dobila je unisone pohvale kritike, o čemu svjedoči i Pulitzerova nagrada te uvrštavanje među finaliste National Book Awarda 2014. godine, ali je osvojila i čitatelje. Roman je izazvao veliki interes izdavača u cijelom svijetu te će u iznimno kratkom vremenu biti objavljen u 29 zemalja.

Moram okriviti Anthonyja Doerra za neprospavanu noć jer jednom kad sam počeo čitati “Svjetlo koje ne vidimo”, nisam ga mogao ispustiti iz ruke.

The New York Times

Podaci

Nakladnik
Profil
Uvez
Meki uvez s klapnama
Jezik
hrvatski
Broj stranica
536
Godina izdanja
2023
Dimenzije
23 cm x 15.2 cm
Prevoditelj
Irena Škarica
ISBN
9789533860084