Vrijeme anđela,Anne Rice – Knjiga

.

.

Vrijeme anđela - Anne Rice - Ljevak

Vrijeme anđela

Cijena: 18,45 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Anne Rice se već tri desetljeća potvrđuje kao vrsna pripovjedačica te nam ovaj put, nakon "vampirskih" tema, podastire "anđeosku", u ovom metafizičkom trileru o serafinima i ubojicama.

U život Tobyja O'Darea, plaćenog ubojice, dolazi misteriozan stranac, serafin, koji mu pruža priliku da sačuva ljudske živote umjesto da ih, kao do sada, uništava. Toby koji je nekoć sanjario kako će postati svećenik, no zbog spleta okolnosti postaje utjelovljenje opasnosti i nasilja, odluči prihvatiti priliku. Serafin ga odvede u 13. stoljeće, u engleski gradić, usred bijesne svjetine koja optužuje Židove za ritualna ubojstva djece. Dobivši zadatak spašavanja židovske obitelji, Toby će iskusiti put opasnosti, odanosti, izdaje, mržnje i ljubavi...

Anne Rice, koja je široj javnosti poznata najviše kao autorica romana o vampirima i vješticama, u svojem novom romanu ponovno propituje vlastiti odnos prema povezanosti teologije i paranormalnog. Roman Vrijeme anđela usredotočuje se na unutarnju borbu glavnog junaka koja uključuje propitivanje moralnog i potragu za iskupljenjem i spasenjem. Na roman su utjecali autoričini osobni stavovi o katolicizmu te je Vrijeme anđela umnogome jaka biblijska alegorija. No, i ljubitelji njezinih vampirskih kronika će također moći zariti svoje zube u ovu priču, budući da je riječ o karakterističnom Riceinu načinu pripovijedanja prožetom mučnom i uznemirujućom atmosferom koja između redaka stvara dojam jezovite tišine. (…) )iz kritike objavljene u The Spectator)

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Graham Greene
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
320
Godina izdanja
2010
Prevoditelj
Jelena Katić
ISBN
978-953-303-249-8

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn