Kvasomanija - 3. izdanje - Knjižara Ljevak

.

.

Kvasomanija | Knjižara Ljevak

Kvasomanija

3. izdanje

Cijena: 27,90 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 2.

Kvasomanija otkriva svijet tradicionalnog načina pečenja s domaćim kvasom u kojem se brašno, voda i sol pretvaraju u očaravajući kruh

Mlada slovenska autorica Anita Šumer Kvasomanijom nas uvodi u već pomalo zaboravljen svijet pečenja s domaćim kvasom i otkriva nam tajne zdravog i ukusnog kruha naših baka. Pokazalo se da kruh s domaćim kvasom sadrži manje glutena i više vitamina i minerala te ima veću prehrambenu vrijednost i niži glikemijski indeks od kruha s pekarskim kvascem, zbog čega je i zdraviji. Anita Šumer s domaćim kvasom ne priprema samo kruh − osmislila je mnoštvo maštovitih recepata za slane i slatke delicije. Iskušajte njezin heljdovac s orasima, raženi i bijeli kruh, pizzu, brioš, pletenice, začinjena peciva, veganski kruh od banane, voćni kolač, kroasane i još mnogo toga što je pripremila za vas.

Kvasomanija je bogato ilustrirana knjiga, koja je osvojila dvije Gourmandove nagrade: u kategorijama „Kruh” i „Prikupljanje dobrotvornih sredstava”. Sve one koji se prvi put susreću s ovakvim načinom pečenja detaljno će uputiti u svaku fazu tog procesa: od uzgoja startera i pripreme kvasa preko miješenja, dizanja i oblikovanja tijesta do ukrašavanja i pečenja.

Podaci

Nakladnik
V. B. Z.
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
296
Godina izdanja
2023
Dimenzije
19 x 21
ISBN
9789535206873