Zaljubljeni medo

.

.

Zaljubljeni medo

Zaljubljeni medo

Kaputić za zagrljaje
Cijena: 59,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Ana Torić shvaća da je izrazitija dječja sklonost poeziji u kojoj je jak element fabulativnosti pa svojim pjesmama zapravo gradi priče u stihovima koje privlače djecu veselim tonom, naglašenim ritmom, vještim srokom i omiljenim dječjim motivima – životinjama.
Zbirku otvara pjesma Zebra i duga u kojoj autorica odvodi dječjeg čitatelja u afričku savanu poslije kiše i razvija priču dijalogom između zebre i žirafe, a nakon nje slijede Ljetovanje, Zvijezde, Zebrine pruge, Prodavači, Noćna straža, U snu mogu, Poduzetne ovce, ZOO olimpijada, Medvjedica u Zagrebu, Padobranci, Krijesnice, Neodlučna hobotnica, Snovi alkarice Ane i Zaljubljeni medo.
Svakako treba upozoriti na pjesmu Ljetovanje u kojoj autorica pak dovodi životinje iz afričke savane u Hrvatsku i provede goste iz Afrike našom domovinom s djecom čitateljima ritmičnim i srokovitim osmercima ističući prirodne ljepote, kulturne znamenitosti i kulinarske delicije naše zemlje. Riječ je o modernoj domoljubnoj pjesmi koju bismo mogli nazvati i poetskim turističkim vodičem. U tom je vodiču pjesnikinja nastojala obuhvatiti sve bisere Hrvatske kojima se možemo podičiti pred strancima.
Poslije stihova slijedi priča Kaputić za zagrljaje. Riječ je o toploj priči o prijateljstvu kujica Klensi i Kimi i ježa Bocka, ali i o himni zajedništvu s poantom na pomoći prijatelju u nevolji.
Dok je pišući stihove autorica sklona naraciji, u prozi je pak sklona lirizmu pa priča obiluje lirskim slikama prirode, dočaravanjem ugođaja i buđenjem emocija. A i poeziji i prozi Ane Torić zajednička je maštovitost, etičnost i sklonost prirodi.

Podaci

Nakladnik
Školska knjiga
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Godina izdanja
2013
ISBN
978-953-0-61639-4