Vitalnost | Ana-Marija Jagodić Rukavina | Knjižara Ljevak

.

.

Vitalnosti | Knjižara Ljevak

Vitalnost

Životna sila koja nas pokreće

Cijena: 35,00 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 3.

Ana-Marija Jagodić Rukavina, magistra kineziologije i inovatorica Body tehnike, metode vježbanja i svjesnoga pokreta koja holistički utječe na cjelokupno zdravlje i blagostanje, nije nepoznata hrvatskoj javnosti. Svojim stavovima, voljom za istraživanjem temeljenoj na znanosti, ali i intuiciji i znatiželji, pomaknula je granice u definiranju tijela i njegove funkcionalnosti. Osmislila je pristup koji integrira mnoge znanstvene spoznaje o međuutjecaju organskih sustava našega tijela te istočnjačke i drevne spoznaje o podizanju kvalitete života i poboljšanju zdravlja. Njezina prethodna knjiga “Body tehnika: Naučite slušati svoje tijelo” zainteresiranima je donijela formulu zdravoga kretanja i iscjeljenja, a novom knjigom napravila je još hrabriji iskorak.

Budući da je Body tehnika metoda koja se konstantno razvija, autorica je s godinama primijetila kako ona utječe na razinu energije, raspoloženje, svijest te osobni razvoj vježbača koji je prakticiraju, jednom riječju – na vitalnost. Ova vječna istraživačica u svojemu se vježbačkom laboratoriju bacila na istraživanje vitalnosti – tog eteričnog, a važnog postulata zdravlja – promatrajući ga i definirajući kod svojih vježbača. Glad za napretkom proveo ju je kroz mnoštvo literature koja je opisivala ovaj pojam kako bi sama došla do svoje definicije. Vitalnost je pretočila u jezik tijela i pustila ga da joj govori.

Rezultat toga promatranja je ova knjiga te energetska Body tehnika kojom je napravila hrabar iskorak u redefiniranju, ne samo zdravlja i njegovih osnova, nego i samoga ljudskog života. Njezina je knjiga na trenutke apstraktna i zahtjevna, no na upozorenja je samouvjereno odmahnula: “Nema veze, pišem je za budućnost”. S ovom knjigom, stoga, započinje budućnost. Utemeljena je na znanosti u mjeri u kojoj je znanost uspjela definirati pojam vitalnosti, ali i na dragocjenom osobnom iskustvu autorice o dubljoj razini postojanja od one materijalne koja, međutim, može utjecati na materijalno – na tijelo prije svega – te zauzvrat donijeti harmoniju u odnose, posao, okolinu i okoliš.

Vježbe u ovoj knjizi testirane su i znanstveno evaluirane, a osobno iskustvo autorice objasnit će njihov dublji smisao i njihov stvarni potencijal u primjeni. One ne mijenjaju tijelo u vježbačkoj dvorani, one svoje pipke protežu na svakodnevicu i mijenjaju je u bolji svijet.

Podaci

Nakladnik
PBS Centar sportske izvrsnosti
Uvez
Meki uvez s klapnama
Jezik
hrvatski
Broj stranica
207
Godina izdanja
2024.
ISBN
9789534869628