Prethipertenzija i glomerularna hiperfiltracija - Knjižara Ljevak

.

.

Prethipertenzija i glomerularna hiperfiltracija

Prethipertenzija i glomerularna hiperfiltracija

Cijena: 147,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Arterijska hipertenzija danas je nepobitno glavni uzrok smrti u svijetu bilo neposredno, bilo najsnažnije utječući na rizik srčanog i moždanog udara te progresije bubrežne bolesti. Prethipertenzija je u žarištu interesa brojnih znanstvenika i kritičara, a u ovoj knjizi cilj nam je upoznati čitateljstvo s recentnim znanjima, ali i otvorenim pitanjima.

U Hrvatskoj je završeno, ili je u tijeku nekoliko znanstvenoistraživačkih projekata o prethipertenziji, a dio toga su doktorske disertacije koautorica ove knjige. Klicu interesa za prethipertenziju usadio nam je profesor Stevo Julius, naš dugogodišnji iskreni prijatelj koji je bio zagrebački đak, a u svijetu je poznat kao vodeći hipertenziolog. Profesor Julius je proveo mnoga temeljna i ključna istraživanja na polju prethipertenzije.

Druga tema ove knjige je kronična bubrežna bolest. Posljednjih desetljeća svjedočimo porastu prevalencije kronične bubrežne bolesti definirane na klasičan način, ponovno primjenom određenih graničnih vrijednosti. Porast prevalencije kronične bubrežne bolesti je evidentiran tako da njezina učestalost prema njezinim istraživanjima u pojedinim populacijama nadmašuje učestalost šećerne bolesti.

Podaci

Nakladnik
Medicinska naklada
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
108
Godina izdanja
2022
Dimenzije
17 x 24
ISBN
978-953-368-017-0

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn