Davor Marijan i njegova djela - Knjižara Ljevak

.

broj pronađenih proizvoda: 1

Davor Marijan

Davor Marijan (Priluka, 1966.), hrvatski vojni povjesničar i autor mnogih knjiga o Domovinskom ratu. Osnovnu i srednju školu završio u Livnu. Diplomirao je povijest i arheologiju na Sveučilištu u Zagrebu, 2005. je magistrirao, a 2006. doktorirao na istom fakultetu s temom "Jugoslavenska narodna armija i raspad Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije 1987.-1992. godine". Od 2001. radi u Hrvatskom institutu za povijest na projektu "Stvaranje Republike Hrvatske i Domovinski rat 1991.-1995.-1998.". Prije dolaska na Institut, šest je godina radio u Vojnom arhivu MORH-a, kao i u arhivu HIS-a, te je uspio prikupiti i dokumente iz privatnih izvora (uključujući i one sa srpske strane).
Objavljivao je radove s područja vojne povijesti. Autor je (do sada) sedam knjiga i dvadesetak znanstvenih i stručnih članaka, poznatije knjige su: "Smrt oklopne brigade" i "Bitka za Vukovar".
Osim Domovinskog rata, proučavao je iskrivljavanja povijesti na štetu Hrvatske i Hrvata za vrijeme socijalističke Jugoslavije te rata u BiH.

Aktivni filteri