Hrvoje Kačić i njegova djela - Knjižara Ljevak

.

broj pronađenih proizvoda: 1

Hrvoje Kačić

Hrvoje Kačić (Dubrovnik, 1932.), sveučilišni profesor i odvjetnik, stručnjak u području pomorskoga prava i hrvatski vaterpolist.
Na Olimpijskim igrama u Melbourneu 1956. godine osvaja srebrnu medalju te na OI 1960. gdje je osvojio 4. mjesto. 1950. je osvojio brončano odličje na EP, a 1958. osvojio je srebro. Od športskih nagrada i priznanja, najvrjednija su izbor u idealnu vaterpolsku momčad svijeta 1956., 1957. i 1960. godine. 1957. je godine proglašen najboljim športašem Hrvatske. Igrao je za dubrovački VK Jug s kojim je osvojio naslov prvaka 1951. te nekoliko puta naslov doprvaka.

Kao nezavisni kandidat izabran je u prvi saziv Sabora Republike Hrvatske te je u njemu vodio Odbor za vanjsku politiku. Sudjelovao je u izradi Hrvatskoga ustava, radu Komisije za izradu teksta Rezolucije o zaštiti ustavnog poretka i nacionalnih prava, Komisije za izradu državnopravnih akata za suverenu i samostalnu Republiku Hrvatsku, Komisije za utvrđivanje činjenica i okolnosti u svezi s naoružavanjem pričuvnog sastava policije i obrane Hrvatske, Komisije za kontrolu prekida vatre u Republici Hrvatskoj, Radne grupe za izradu odluka i zaključaka o razdruživanju sa Jugoslavijom i drugim republikama dotadašnje države. Predstavljao je Republiku Hrvatsku na nekoliko zasjedanja Konferencije o bivšoj Jugoslaviji u Haagu tijekom rujna i listopada 1991., koja se održavala pod pokroviteljstvom Europske Zajednice. U svojstvu predsjednika Odbora za vanjsku politiku predvodio je saborske delegacije u zastupanju Sabora u Parlamentu Vijeća Europe, Skupštini parlamentaraca NATO država i KESS—a te zasjedanjima parlamentaraca Srednjoeuropske inicijative. Od siječnja 1994. do lipnja 2001. obavljao je dužnost predsjednika Državne komisije za granice Vlade Republike Hrvatske.

Aktivni filteri

168,00 HRK