Marin Blažević i njegova djela - Knjižara Ljevak

.

broj pronađenih proizvoda: 1

Marin Blažević

Dr. sc. Marin Blažević je dramaturg, operni redatelj, kreativni producent, autor i urednik knjiga i časopisa, teatrolog te znanstvenik u području izvedbenih studija iz Rijeke i Zagreba. Objavio je i uredio autorske knjige, zbirke eseja, znanstvene i stručne članke te tematske brojeve međunarodnih časopisa na engleskom, talijanskom, hrvatskom i slovenskom jeziku. S Matthew Goulishem (Goat Island, Every House has a Door) uredio je posebno englesko izdanje Frakcije, časopisa za izvedbene umjetnosti: Companion to Goat Island’s ‘When will the September roses bloom?’ (2004/2005) in Two Parts. S Ladom Čale Feldman priredio je izdanje Frakcije koje je problematiziralo temu glumice/glumca kao autorice/autora (Actor as/and Author) te izdanje MIS-performance za čaopis Performance Research (uključujući i DVD o izvedbenom programu 15. konferencije Performance Studies international, uređen u suradnji s Unom Bauer).

Marin Blažević priredio je i uredio sljedeće knjige: Branko Gavella: Teorija glume – od materijala do ličnosti (2005, u suradnji s akademikom Nikolom Batušićem); zbirku eseja o slovenskoj kazališnoj skupini Via Negativa naslovljenu Ne! (u izdanju Maske, Ljubljana, 2011); te zbornik MISperformance, Essays on Shifting Perspectives, u suradnji s Ladom Čale Feldman (2014, http://www.maska.si). Njegove autorske knjige uključuju: Razgovore o novom kazalištu (2007) i Izboren poraz: Novo kazalište u hrvatskom glumištu od Gavelle do… (2012), znanstvenu studiju koja donosi pregled teorije i prakse novog kazališta s posebnim osvrtom na njegovu neobičnu povijest u Hrvatskoj. U pripremi je i nova knjiga The Breadth and Shifts of Dramaturgy za međunarodnog izdavača.
Marinu Blaževiću 2011. godine dodijeljena je stipendija Fulbright Scholar Postdoctoral Grant za provođenje istraživanja u sklopu projekta Dramaturgy: Shifting Concept and Practice na Umjetničkoj školi Sveučilištu Columbia (Odsjek za Kazališnu umjetnost – Dramaturgiju) i na Sveučilištu New York (Odsjek za izvedbene studije).
Jedan od Blaževićevih najvažnijih međunarodnih projekata, u ulozi ravnatelja, bila je organizacija 15. konferencije Performance Studies international u Zagrebu 2009 godine, koja je obrađivala temu MISperformance.

Aktivni filteri

Pošaljite upit
15,93 EUR

Novo kazalište u hrvatskome glumištu od Gavelle do...

Nema dovoljno proizvoda na zalihi