Pero Kvesić i njegova djela - Knjižara Ljevak

.

Pero Kvesić

Pero Kvesić (Zagreb, 1950.) - hrvatski novinar, književnik i scenarist. Diplomirao je filozofiju i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Za vrijeme studija bio je urednik u "Omladinskom tjedniku", "Studentskom listu" i "Tjednom listu omladine", a bio je i u ekipi koja je pokrenula omladinski klub Jabuka. Nakon dužeg boravka u SAD-u bio je glavni urednik omladinskog lista "Polet" i časopisa "Pitanja". U sedamdesetim godinama je redovno surađivao u magazinu "Start". U 1980.-im bio je samostalni umjetnik, četiri godine bio je tajnik Društva književnika Hrvatske, pokrenuo biblioteku i časopis "Quorum".
Objavio je velik broj proznih djela među kojima su najpoznatije zbirke pripovjedaka "Uvod u Peru K." (1975.), "Mladi K." (1983.), "Uspomene urednika erotskog magazina" (2003.) i "Vrijeme rata i razonode" (2014.) , te romane "Što mi rade i što im radim" (1984.), "Rent-a-car express" (2000.) i "Stjecaj okolnosti" (2002.). Objavio je i nekoliko zbirki pjesama te nekoliko romana za djecu i slikovnica.
Autor je, začetnik i kreator likova i crtane serije "Mali leteći medvjedići" zajedno s Dušanom Vukotićem, i Nevenom Petričićem.

Nema pronađenih proizvoda