Marinko Ogorec i njegova djela - Knjižara Ljevak

.

broj pronađenih proizvoda: 1

Marinko Ogorec

Dr. sc. Marinko Ogorec rođen je 1957. godine u Karlovcu. Završio je Vojnu akademiju kopnene vojske, magistrirao na Fakultetu društvenih znanosti u Ljubljani, a doktorirao na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu 1997. godine. Vojno-diplomatsku školu završio je 1995. godine (prvi naraštaj). Potom radi u Uredu za vojne izaslanike i protokol Ministarstva obrane RH, sa stranim vojnim izaslanicima. Imenovan je prvim vojnim izaslanikom RH u Ruskoj Federaciji i tu dužnost obnašao je od 2000. – 2004. godine, a po povratku je bio načelnik Odjela bilaterale u Službi za međunarodnu obrambenu suradnju MORH-a.
Sada obnaša dužnost načelnika Odjela obrambenih sustava i tehnologija u Institutu za istraživanje i razvoj obrambenih sustava MORH-a i bavi se znanstveno-istraživačkim radom.

Objavio je četiri knjige: Hrvatski domovinski rat (1994.), Priručnik za snajperiste (1997.), Vojna sila bivše Jugoslavije (2001.) i Vojno-diplomatska praksa (2005.), te 77 znanstvenih, stručnih i publicističkih članaka. Osim znanstveno-istraživačke i publicističke djelatnosti, bavi se nastavnim radom kao viši predavač na Veleučilištu u Velikoj Gorici te kao gost-predavač na Diplomatskoj akademiji MVPEI i Vojno-diplomatskoj školi MORH-a.

Aktivni filteri

220,00 HRK
Povijesni razvoj i perspektive