Roko Živković i njegova djela - Knjižara Ljevak

.

broj pronađenih proizvoda: 1

Roko Živković

Roko Živković rodio se u dalmatinskom gradu Drnišu 4. lipnja 1919. god. Tu je završio osnovnu školu, gimnaziju u Šibeniku, a Medicinski fakultet u Zagrebu 1943. god., gdje je i stekao specijalizaciju iz interne medicine 1952. god., a doktorat znanosti 1966. god.

Zvanje primarijusa stječe 1966., a godine 1975. priznaje mu se status subspecijaliste iz područja probavnih bolesti. Radio je kao mladi liječnik u bolnici Šibenik, a osnovao i vodio interne odjele bolnica u Pakracu i Varaždinu, a od 1972. godine u Zagrebu. Godine 1973. izabran je za profesora Interne medicine na Višoj medicinskoj školi, na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, 1979. god. za profesora Medicinskog fakulteta u Ljubljani, a 1986. god. za znanstvenog savjetnika Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Kao liječnik predaje desetak godina predmet ˝Dijetetika˝ na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu i na prvom poslijediplomskom studiju tog fakulteta.

Bio je voditelj niza magistarskih i doktorskih disertacija na Medicinskom i Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Uz suradnju Asima Kurjaka osniva i vodi kolegij ˝Klinički ultrazvuk u gastroenterologiji i hepatologiji˝ u bolnici ˝Sveti Duh˝ 1981 . god., a od 1983. god. i poslijediplomski studij iz tog kolegija za domaće (na hrvatskom) i inozemne liječnike (na engleskom).

Aktivni filteri

27,87 EUR