Dag Strpić i njegova djela - Knjižara Ljevak

.

broj pronađenih proizvoda: 2

Dag Strpić

Politolog i publicist Dag Strpić, bio je dugogodišnji redoviti profesor na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti (FPZ) te jedan od utemeljitelja hrvatske politologije. Kao jedan od utemeljitelja hrvatske politologije prof. Strpić značajno je pridonio njezinom etabliranju te utjecao na mnoge naraštaje studenata politologije i novinarstva.
Dag Strpić rođen je u Zagrebu 1946. godine. Diplomirao je Politologiju 1971. na Fakultetu političkih znanosti zagrebačkog Sveučilišta, a političke znanosti doktorirao je 1991. godine.
Objavio je veći broj znanstvenih radova s područja političke teorije, političke analize, političke ekonomije i javnih politika, izravno ili posredno usmjerenih većinom na probleme razvoja. Bavio se rekonstrukcijom suvremene integralne političke znanosti na egzistencijalnim globalnim problemima koje bi ona morala rješavati. U novije vrijeme objavio je knjigu "P r o m j e n a. Politička i političko-ekonomska promjena od Hobbesa do Hayeka: Uvodne studije" (1998).

Dag Strpić bavio se i novinarstvom i publicistikom, pišući u većem broju novina i časopisa, ponešto i u elektronskim medijima.

Aktivni filteri