Osamu Dazai i njegove knjige | Knjižara Ljevak

.

broj pronađenih proizvoda: 1

Osamu Dazai

Osamu Dazai (Shuji Tsushima) jedan je od najznačajnijih japanskih pripovjedača i romanopisaca 20. stoljeća. Rođen je 1909. godine, a u ponoć 13. lipnja 1948. godine, teško bolestan od tuberkuloze, napisao je oporuku i bacio se u rijeku, zajedno s Tomiejem Yamazakijem, kojeg je slučajno sreo u jednoj krčmi.

Njihova beživotna tijela pronađena su 19. lipnja, na spisateljev 39. rođendan. Prije toga je dva puta pokušao počiniti samoubojstvo. Potječe iz stare aristokratske obitelji i kao student ulazi u komunistički pokret u koji se vrlo brzo razočarao.

Postao je narkoman, izdao svoje drugove i predao se policiji. Osjećaj krivnje za počinjene grijehe postat će jedna od tema njegove književnosti. Njegova prva knjiga priča Pozne godine (1936.) nominirana je za prestižnu nagradu Akutagawa, nakon čega je stekao reputaciju vjesnika novog senzibiliteta.

Objavio je tri kraća romana: Novi Hamlet, Bježi, Melos!, Cugam, u kojima se prožimaju davna vremena i moderna povijest, Istok i Zapad. Njegov posljednji roman posveta je agoniji otuđenog čovjeka.

Aktivni filteri

13,00 EUR
13,00 EUR
13,00 EUR

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn