Autorice Branka Barčot, Anita Hrnjak, Lidija Milković i njihove knjige | Knjižara Ljevak

.

Branka Barčot, Anita Hrnjak, Lidija Milković

Branka Barčot na Filozofskom fakultetu diplomirala je njemački jezik i književnost i ruski jezik i književnost, gdje je doktorirala s frazeološkom temom iz lingvokulturološke perspektive. Radi na Katedri za ruski jezik na Filozofskom fakultetu, a znanstvenoistraživački se bavi lingvokulturologijom, frazeologijom, frazeografijom i translatologijom. Od 2008. godine ovlašteni je sudski tumač za njemački i ruski jezik. Članica je Hrvatskoga filološkog društva. Prevodi s njemačkog i ruskog jezika.

Anita Hrnjak diplomirala je komparativnu književnost i ruski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a na istom fakultetu obranila je magistarski i doktorski rad s frazeološkim temama. Zaposlena je kao viši lektor za ruski jezik pri Katedri za ruski jezik. Predmet njezina znanstvenog interesa čine frazeologija, frazeografija i rodna lingvistika. Članica je Hrvatskog filološkog društva, Hrvatskog društva sveučilišnih lektora i Hrvatskog društva za primijenjenu lingvistiku. Prevodi s ruskog jezika u stručnoj periodici.

Lidija Milković na Filozofskom fakultetu završila je studij ruskoga jezika i književnosti i indologije. Od akademske godine 2018./2019. na istom je fakultetu upisana na poslijediplomski doktorski studij lingvistike i trenutno piše doktorski rad. Od 2019. godine zaposlena je kao asistentica pri Katedri za ruski jezik, gdje sudjeluje u izvođenju nastave na preddiplomskom studiju rusistike.

Aktivni filteri

17,91 EUR 19,90 EUR -10%

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn