Mihaela Erceg – Mihe

.

Mihaela Erceg – Mihe

Mihaela Erceg, rođena 1997. u Splitu, u svijet književnosti je ušla, prezentirajući svoje autorstvo kroz formu stripa pod mentorstvom Ivana Svaguše u Info Zoni. Nakon osnovnog i srednjoškolskog školovanja u Splitu, na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu je postala bacc.art. te nastavila studij na odsjeku animiranog filma. Nekoga u životu dopadne „Nomen est Omen“, a nekome put odredi datum rođenja, 28.10. Svjetski dan animacije.

Ilustrirala je mnoge projekte, sudjelovala u brojnim skupnim izložbama ali postavila i tri autorske izložbe. Dobitnica je priznanja Splitski pupoljak (2016.), koje se dodjeljuje mladim ljudima koji se ističu svojim radom. Proglašena je najboljom karikaturisticom na natječaju Jutarnjeg lista 2019., te dobitnica druge nagrade Balkanske smotre mladih strip autora za najbolji scenarij, a studentskim animiranim filmom „Taxi i osrednje psihoze“ dobila posebno priznanje Međunarodnog dana animacije ASIFA Hrvatske 2019. Autorica je animacije projekcija u predstavi „Pinocchio“ Gradskog kazališta lutaka Zagreb redatelja Zorana Mužića. Njene ilustracije su postale i zaštitni znakovi hrvatskog dijela globalnog projekta „24 satnog crtanja stripa“ 2019, a splitskog festivala „Fantasticon“ 2020.

Iako se bavi i ilustracijom i studira animaciju, strip joj je najveća ljubav, te je sve spominjanije ime u nadama hrvatske strip scene. Do završetka prvog većeg strip albuma, scenarističke ideje objavljuje u obliku studentskih samoizdatih strip fanzina.

Aktivni filteri

15,93 EUR