Clive Staples Lewis

.

broj pronađenih proizvoda: 2

Clive Staples Lewis

Clive Staples Lewis (1898 -1963) jedan je od najuspješnijih literarnih navjestitelja kršćanstva u XX. stoljeću. Prvi dio života ateist, obraća se u 31. godini i o tome piše autobiografsku knjigu Iznenađen radošću (Surprised by Joy). Kao sveučilišni profesor i pisac svojim djelovanjem na predavanjima, spisima i konferencijama na radiju, te svojom dubinom, radikalnošću i duhovitim stilom osvaja mnoge simpatije i sljedbenike.

Lewis je rođen 29. studenoga 1898. u Northernu (Sjeverna Irska). Po završetku Prvog svjetskog rata opredijelio se za daljnji studij, pa je na Sveučilištu u Oxfordu doktorirao iz klasične filologije i filozofije. Kasnije se bavio engleskom literaturom i vodio katedru tog predmeta u Cambridgeu od 1954. godine. Umro je 22. studenoga 1963. u Oxfordu.

Napisao je brojna djela s religioznom tematikom kao: Pisma starijeg đavla mlađem, Problem patnje, Kršćanstvo nije iluzija, Četiri ljubavi, Bit molitve, Čudesa i dr. Zadnjih petnaest godina života piše pretežno za djecu iznoseći svoja uvjerenja na njima blizak način. Tako su nastale knjige kao Princ Kasijan, Srebrna stolica, Konj i njegov dječak, Čarobnjakov nećak...

Aktivni filteri

Svemirska trilogija I.

14,60 EUR