Zrinka Perković Dodig, Ana Tafra, Martin Zalar

.

Zrinka Perković Dodig, Ana Tafra, Martin Zalar

Zrinka Perković Dodig rođena je u Splitu. Diplomirala je hrvatski jezik i književnost 1995. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a doktorirala 2009. godine na Filozofskom fakultetu u Zadru. Radi kao profesorica hrvatskog jezika u Osnovnoj školi Strožanac. Recenzirala je mnoge stručne knjige, a o temama školstva otvoreno progovara. Dobitnica je nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja za najboljeg odgojno-obrazovnog djelatnika 2020. i 2021. godine.

Ana Tafra rođena je u Splitu. Diplomirala je hrvatski i talijanski jezik i književnost 2015. godine na Filozofskom fakultetu u Splitu. Radi kao profesorica hrvatskog jezika u Osnovnoj školi Strožanac. Dobitnica je nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja za najboljeg odgojno-obrazovnog djelatnika 2021. godine

Martin Zalar rođen je u Zagrebu 1995. Završio je Školu primijene umjetnosti i dizajna (ŠPUD), nakon čega je upisao Akademiju likovnih umjetnosti. Odmalena je često crtao, a to je i nastavio i dalje tijekom školovanja i karijere. Autor je ilustracija za dva romana za djecu Melite Rundek Mirko i Glavoder (2020.) i Slučaj Mirkovog brata (2021.) i naslovnice romana Jasminke Tihi-Stepanić Rukavica za Matildu (2021.). Također je ilustrirao književne tekstove u dva sveučilišna udžbenika If Trees Could Walk: Poems and Stories from Croatian Children's Literature Volume 1 i Volume 2 (D. Zalar, 2018., niz Manualia Universitatis Studiorum Zagrabiensis). Autor je naslovnice za udžbenik namijenjen studentima Učiteljskog fakulteta Assessment and the Competence to Assess Young Foreign Language Learners (I. Cindrić, 2019.), kao i za sveučilišni udžbenik Mark je pisao Ani. Studije o piscima i djelima u svjetlu poticanja čitanja (V. Velički – D. Zalar, 2021.) koji je likovno uredio.

Aktivni filteri

-24%
10,00 EUR 13,14 EUR -23,9%

prema Juditi Marka Marulića