Anthony Doerr

.

broj pronađenih proizvoda: 2

Anthony Doerr

Anthony Doerr je američki pisac, rođen 1973. u Clevelandu, Ohio. Išao je u Sveučilišnu školu, privatnu školu za dječake, od K-12 razreda. Zatim je otišao na Bowdoin College u Brunswicku, Maine, gdje je diplomirao povijest 1995 godine. Magistrirao je likovne umjetnosti (MFA) na Sveučilištu Bowling Green.

Doerr je objavio 2 romana, 1 memoar i 2 zbirke kratkih priča. Njegova prva objavljena kratka priča pojavila se u časopisu Atlantic 2001. Kaže da su na njega najveći utjecaji pisci Anne Carson i Cormac McCarthy. Njegova prva objavljena zbirka kratkih priča bila je knjiga pod nazivom Sakupljač školjki (2003.), a prvi roman About Grace objavljen je 2004. Njegovi memoari, o godinu dana koje je proveo u Rimu s obitelji, objavljeni su 2007. godine.

Godine 2010. Doerr je nagrađen Guggenheimovom stipendijom, koja se dodjeljuje onima koji "pokazuju iznimnu kreativnu sposobnost u učenju i umjetnosti". Ostali pisci koji su dobili stipendiju u prošlosti su John Updike, Kurt Vonnegut i Saul Bellow. Te godine izdao je još jednu zbirku kratkih priča pod nazivom Zid sjećanja . Doerr kaže da mu je trebalo 10 godina da napiše All the Light We Cannot See , koji je objavljen 2014.; roman je dobio Pulitzerovu nagradu za fikciju 2015. i bio je na popisu bestselera The New York Timesa . Osim pisanja i objavljivanja knjiga, Doerr je radio kao profesor na MFA programu Boise State University u kreativnom pisanju, a piše kolumnu o znanstvenim knjigama za The Boston Globe.. On također piše za online publikaciju pod nazivom The Morning News . Bio je rezidentni pisac za državu Idaho od 2007. do 2010. godine.

Doerr trenutno živi u Boiseu, Idaho sa suprugom i sinovima blizancima.

Aktivni filteri

19,77 EUR