Guy Gavriel Kay

.

broj pronađenih proizvoda: 2

Guy Gavriel Kay

Guy Gavriel Kay (Saskatchewan, Kanada, 7. studenog 1954.) je kanadski pisac fantastike. Njegova djela smještena su u imaginarni svijet koji podsjeća na stvarni svijet u stvarnim povijesnim periodima, na primjer Konstantinopol za vrijeme Justinijana I. ili Španjolska za vrijeme Cida. Djela su objavljena i na tržištu označena kao povijesna fantastika, iako sam Kay rado izbjegava bilo kakvu kategorizaciju kad god je to moguće.

Kay je rođen u Weyburnu, Saskatchewan, a odrastao je u Winnipegu, Manitoba. Kao student na Sveučilištu u Manitobi došao je u kontakt s Christopherom Tolkienom, sinom J. R. R. Tolkiena. Christopher je trebao asistenta za uređivanje očevih neobjavljenih djela, te je kontaktirao Kaya koji se zatim prebacio na sveučilište Oxford i počeo raditi s Tolkienom na uređivanju Silmarilliona.

Vratio se u Kanadu 1976. godine da završi studij prava na Sveučilištu u Torontu, te je postao zainteresiran za pisanje fantastike. Njegova prva knjiga, Stablo ljeta, objavljena je 1984. godine.

Aktivni filteri

22,00 EUR
21,11 EUR