Yves Gingras

.

broj pronađenih proizvoda: 1

Yves Gingras

Yves Gingras studirao je fiziku na Sveučilištu Laval u Quebecu, a potom je doktorirao povijest i društveno-političke znanosti na Sveučilištu u Montrealu. Nakon post-doktorata na Sveučilištu Harvard, regrutiran je za profesora sociologije na Sveučilištu Quebec u Montrealu 1986. godine, zatim na povijesnom odsjeku 1989.

Od tada je profesor povijesti i sociologije na Sveučilištu u Quebecu u Montrealu (UQAM) , gdje je pomogao u osnivanju Observatoire des science et des technology (OST). Direktor i istraživač Međuuniverzitetskog istraživačkog centra za znanost i tehnologiju (CIRST), Yves Gingras sada je kanadski katedra za povijest i sociologiju znanosti (CHSS). Od 1997. drži znanstvenu kolumnu u radijskom programu Svjetlosne godine na Prvom kanalu Radio-Kanade. CNRS i Sveučilište u Torontu 2000. godine primili su ga kao gostujućeg profesora. Iste godine boravio je u istraživačkom boravku na Dibner Institute (en) s MIT-a.

Yves Gingras daje važan doprinos povijesti znanosti u Quebecu i šire u Kanadi i Sjevernoj Americi.  U svojim brojnim publikacijama iznosi empirijski i kritički pristup povijesti znanosti.

Aktivni filteri

15,93 EUR

Nemogućnost dijaloga