Martin Jenkins

.

broj pronađenih proizvoda: 1

Martin Jenkins

Martin Jenkins rođen je u Surreyu 1959. godine, ali odrastao je u Španjolskoj, Irskoj i Kentu. Pohađao je Sveučilište Cambridge kao stipendist. Konzervatorski biolog po trgovini, Martin je deset godina radio cijelo radno vrijeme u Svjetskom centru za nadzor zaštite, pišući o raznim pitanjima očuvanja.

Od 1990. godine radio je samostalno za organizacije poput WWF-a i za niz tijela UN-a koja se bave očuvanjem i okolišem. Martinovi poslovi su se uvelike mijenjali: "Bio sam štuhar orhideja u Njemačkoj, detektiv drveta u Keniji i istraživač kameleonske trgovine na Madagaskaru."

Martin živi u Cambridgeu i Londonu. Martin se počeo baviti dječjim knjigama kad su ga zamolili da savjetuje o seriji Životinje u riziku (Walker Books). Od tada je napisao nekoliko naslova, uključujući carski jaje, dobitnik nagrade „Times Junior Information Book of the Year“ i „Leteće zamke“! Biljke koje zagrizu, a koji je ušao u uži izbor za istu nagradu. Prepričao je i Gulliver-ova putovanja, dobitnika medalje Kate Greenaway i Don Kihota.

Aktivni filteri