Željka Horvat-Vukelja, Borna Lulić, Frano Petruša i njegova djela - Knjižara Ljevak

.

Željka Horvat-Vukelja, Borna Lulić, Frano Petruša

Željka Horvat-Vukelja rodila se u Sinju 1952. godine. Diplomirala je francuski i španjolski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Desetak godina predavala je francuski u osnovnoj školi, a zatim je gotovo 30 godina bila urednica časopisa Modra lasta u Školskoj knjizi. Objavila je petnaestak slikovnica, stotinjak radiopriča i nekoliko radioigara na Hrvatskom radiju, a Gradsko kazalište Žar ptica na repertoaru ima dva njezina igrokaza. Članica je Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog društva dramskih umjetnika. Održala je više od tisuću književnih susreta u osnovnim školama i vrtićima u Hrvatskoj i u inozemstvu. Nakon odlaska u mirovinu vanjska je suradnica Glazbaonice Ljubav, gdje radi na senzibiliziranju djece predškolske dobi na klasičnu glazbu.

Borna Lulić rodio se u Zagrebu 1975. godine. Diplomirao je filozofiju i religijske znanosti na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove na kojem je i magistrirao. Četiri je godine predavao filozofiju, logiku i etiku u pet zagrebačkih gimnazija, a potom je osam godina radio u Školskoj knjizi kao urednik Modre laste. Paralelno s uredničkim poslom, obilazio je brojne škole u kojima je držao radionice iz medijske kulture za učenike viših razreda osnovne škole. Sudjelovao je kao član prosudbenih povjerenstava u nekoliko dječjih kulturnih manifestacija, a pet je godina bio i član državne komisije Lidrana. U sklopu Brilliant akademije vodio je radionice za razvoj potencijala mladih. Objavio je roman za tinejdžere Povratak vitezova u izdanju Planetopije. Od 2007. godine intenzivno se počinje baviti i edukacijom odraslih te je otada održao više stotina predavanja po cijeloj Hrvatskoj za učitelje, profesore i ravnatelje, a surađivao je i sa šestero savjetnika iz Agencije za odgoj i obrazovanje. Od 2012., u sklopu tvrtke Gentis, bavi se edukacijom menadžera u korporativnom sektoru u Hrvatskoj i inozemstvu. Oženjen je, otac dvojice dječaka, Richarda i Leonarda.

Frano Petruša rođen je 1977. u Zagrebu, gdje je završio Tehničku školu, a u periodu od 1998. – 2001. studirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Uživa status samostalnog umjetnika i crta stripove, ilustrira knjige, udžbenike i slikovnice za sve veće izdavačke kuće u Zagrebu. Paralelno crta storyboardove i animacije za reklamne agencije. Jedan od najzapaženijih projekata mu je strip „Mali Guj i njegov zmuj“ u suradnji sa Darkom Macanom, da bi nedavno pobudio veliku pažnju domaće, ali i francuske strip publike albumom "Papak", svojim prvim "dugometražnim" autorskim stripom kojeg je u Francuskoj objavio veliki i ugledni izdavač "Dargaud". Trenutno radi udžbenike za englesko govorno područje – Oxford university press, Scholastic i Pearson Education, ali i priprema nove strip projekte. U izdanju Naklade Ljevak još je ilustrirao i knjigu Čokoladne godine Mladena Kopjara (Naklada Ljevak, 2016.)

Aktivni filteri

11,82 EUR 13,14 EUR -10%

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn