Jay Kristoff i njegova djela - Knjižara Ljevak

.

broj pronađenih proizvoda: 1

Jay Kristoff

Jay Kristoff autor je bestselera s vrha ljestvica New York Timesa i USA Todaya. Odrastao je u drugom najizoliranijem glavnom gradu na svijetu i pobjegao čim je mogao, iako se povremeno vraća na vjenčanja posebno dragih poznanika i sprovode posebno bogatih. Završio je humanističke znanosti, pa ne smatra da se uopće obrazovao. Njegova je trilogija Lotus War dobila mnogobrojne pohvale u Kirkusu i Publishers Weeklyju, nominirana je za nagrade David Gemmel Morningstar i Legend, i osvojila Nagradu Aurealis 2014. godine.

Novu je seriju, znanstveno fantastični triler The Illuminae Files, napisao zajedno s Amie Kaufman. Prvi roman tog serijala postao je međunarodni bestseler, prozvan je jednim od najboljih romana 2015. godine po izboru Kirkusa, Amazona i YALSA-e, bio je finalist Premijerove književne nagrade i dobio Nagradu Aurealis, te nagradu za najbolju knjigu udruženja ABIA za 2016. godinu. Roman je objavljen u trideset i pet zemalja, a prava na film kupio je Brad Pitt i Plan B Entertainment. Njegov novi fantasy serijal, The Nevernight Chronicle, počeo se objavljivai 2016. godine. Roman je bio međunarodni bestseler, dobio je Nagradu Aurealis i nominaciju za Gemmella. Drugi dio serijala, Godsgrave, objavljen je 2017., te je također dobio Nagradu Aurealis.

Izdavačka kuća Knopf/Random House Kids kupila je prava za novi serijal za mlade, Živoliki, a prvi je roman objavljen 2018. godine. 2019. krenut će i novi serijal koji piše s Amie Kaufman, The Andromeda Cycle. Jaya je to iznenadilo kao i vas. Njegov je agent Josh Adams u agenciji Adams Literary. Jay je visok dva metra i ima još kojih dvanaest tisuća dana života. Živi u Melbourneu sa svojom suprugom, koja je tajna agentica i kung-fu ubojica, te sa najljenijim Jack Russellom na svijetu. Jay ne vjeruje u sretne završetke.

Aktivni filteri

129,00 HRK