Tribina "Paralelni svjetovi"

FENOMENOLOGIJA KNJIŽEVNOGA POSTMODERNIZMA Suvremene konceptualne i hipertekstualne proze

Kineski i hrvatski autor u razgovoru o postajama na Putu svile

Književnost kao poveznica Kine i Hrvatske

Je li književnost prvi most na Putu svile kojim se spajaju hrvatska i kineska kultura?
Nakon što je na ovogodišnjem Pekinškom sajmu knjiga roman Vilijun Jasne Horvat izazvao zanimanje kineske kulturne i gospodarske javnosti, na Interliberu je organiziran razgovor kineskog autora Xua Zechena i hrvatske književnice Jasne Horvat. Autori će o svojim književnim iskustvima razgovarati u subotu 12. studenog 2016. (Paviljon 6, štand 13 b u 14 sati), a razgovor će moderirati Krešimir Jurak. Osim o postajama na Putu svile autori će razgovarati o ulozi Marka Pola kao i o odlikama nekadašnjeg i današnjeg načina putovanja. Doznat ćete kakva je Hrvatska u očima Xua Zechena, kako živi i radi u Kini i je li kineska tradicija podlegnula globalnim promjenama. Jasna Horvat ispričat će nam svoj doživljaj suvremene Kine opisan u knjizi putopisa Antiatlas kao i motive koji su je vodili u pisanju – knjige multimedijalne igračke o posljednjoj godini druženja Marka Pola i Kublaj-kana. Kroz dvije različite autorske vizure doznajte kako vidimo sami sebi i kako nas vide iz udaljene, drevne Kine.
Pročitaj više

Ljevakov četvrtak na INTERLIBERU

Ljevakov četvrtak na INTERLIBERU

Interliber 2016.

Program događanja Naklade Ljevak na Interliberu 2016.

 Pridružite nam se i ove godine na Interliberu na druženjima s autorima i potpisivanjima knjiga.

Pročitaj više

Interliber 2016.

Novi naslovi NAKLADE LJEVAK na INTERLIBERU 2016.

 Saznajte koja vas nova izdanja očekuju na ovogodišnjem Interliberu!

Pročitaj više

Gostovanja autora

PREDSTAVLJANJE KNJIGE IVANE PLECHINGER

Pridružite nam se na predstavljanjima knjige "Ono što ostaje, uvijek ljubav je" Ivane Plechinger u Osijeku, Vukovaru, Belišću i Našicama.

Pročitaj više

Festival svjetske književnosti

AUTORI NAKLADE LJEVAK NA FESTIVALU SVJETSKE KNJIŽEVNOSTI 4. – 11. 9. 2016.

I ove godine pozivamo vas na Festival svjetske književnosti koji se ove godine održava od 4. do 11. rujna u Zagrebu i Splitu, a na kojem gostuju i autori Naklade Ljevak. U članku pročitajte što vas sve očekuje te raspored gostovanja.

Pročitaj više

Čitaj u hladu

Ljetne preporuke Naklade Ljevak

15 novih LJETNIH PREPORUKA NAKLADE LJEVAK

Ljeto nam se vratilo… i došlo je vrijeme da se posvetimo svojem duhu i umu - tijelo je ionako već spremno, zar ne? A što je bolja hrana za naše moždane stanice od dobre literature?

Veliki francuski književnik Flaubert je na jednom mjestu zapisao: „Čitajte da biste živjeli“, a mi u Nakladi Ljevak ćemo ga parafrazirati i reći: „Čitajte da biste uživali.“ Zato, krenite na odmor s knjigom, prepustite se čarima ljeta i posegnite zajedno s nama za 12 novih i 12 nešto starijih knjiga koje biste trebali pročitati u sjeni suncobrana gradskih terasa, uz lahor planinskoga povjetarca ili na sunčanima plažama Jadranskoga mora.

Pročitaj više

Suludo bogati Azijci vs. suludo bogati Hrvati

Što biste vi učinili kada biste bili suludo bogati?

 Što Hrvati žele?


Što biste vi učinili kada biste bili suludo bogati? Više od 120 osoba odlučilo je odgovoriti na ovo pitanje, a sudeći prema komentarima većina ljudi ima poprilično slične želje. Najćešće su to pomoći drugima, bilo kroz donacije, otvaranje skloništa, zapošljavanje, obrazovanje ili pružajući financijsku pomoć. Hrvati su najviše orijentirani na pomoć obitelji i bližnjima kojima bi pomogli u rješavanju dugova, osiguravanju boljeg životnog standarda, kao i ispunjavanju želja. Odmah iza toga dolazi pomoć životinjama za koje bi brojni Hrvati osigurali azile, bolje smještaje i sveukupno bolji život. Da su Hrvati vrlo socijalno osviješteni, pokazuje činjenica da bi mnogi otvorili više pučkih kuhinja, domova za starije i nemoćne osobe, kao i domova za nezbrinutu djecu.

Pročitaj više

ŠKOLSKA SEZONA 2016 / 2017

PRIMAMO PREDBILJEŽBE ZA UDŽBENIKE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA!


Popis udžbenika i svoje podatke pošaljite na knjizara-ljevak@knjizara-ljevak.hr ili se predbilježiti u našoj knjižari na Trgu bana Josipa Jelačića 17, Zagreb

Udžbenike naručene putem weba možete platiti općom uplatnicom, e-bankingom,kreditnim karticama od čega American Expressom na rate:

Od 1 – 300 kn jednokratno
Od 301,00-600,00 kn – 2 rate
Od 601,00 – 900,00 kn – 3 rate
Od 901,00 – 1.200,00 kn – 4 rate
Od 1.200,00kn i više - 6 rata

Poštarina za udžbenike je 25 ,00 kn

Više informacija možete dobiti na telefon 01-48 12 992 ili mailom na knjizara-ljevak@knjizra-ljevak.hr


Udžbenike nije moguće naručiti i platiti pouzećem

Osnovna škola:

Narudžbe/uplate od 01.07-01.08. isporuka 20.08
Narudžbe/uplate od 02.08-20.08. isporuka 30.08.

Srednja škola:

Za narudžbe/uplate do 25.08. isporuka od 05.09

Pročitaj više