Autor knjige "Bolest kao put"

Predavanje Ruedigera Dahlkea u Zagrebu

Ruediger Dahlke njemački je liječnik i psihoterapeut, autor desetak knjiga iz područja alternativnoga pristupa bolesti.

Kako bi vas dodatno upoznao s područjem svoga djelovanja i produbio razumijevanje o shvaćanju bolesti, autor će gostovati u Zagrebu 3. travnja kada će održati dva predavanja na teme Bolest kao govor duše i Osvijestiti poruku otpora. Predavanja će se održati u Hotelu Dubrovnik s početkom u 17 sati (predavanje Bolest kao govor duše), dok će se predavanje na temu Osvijestiti poruku otpora održati u 19 sati.

Ulaznice za predavanja potražite u Knjižari Ljevak (Trg bana Jelačića 17) po cijeni od 110 kn u pretprodaji (150 kn na dan održavanja) za pojedinačna predavanja te 190 kn u pretprodaji (270 kn na dan održavanja) za oba predavanja. A možete iskoristiti i popust od 20 % na ulaznice kupnjom knjige Bolest kao put.

 

Pročitaj više

Sara Stridsberg: "Beckomberga"

Beckomberga – priča ispričana na tankoj granici normalnosti i ludosti probudit će ono najljudskije u nama

Ako je čežnja plave boje, osjećaji utkani u roman Sare Stridsberg Beckomberga: Oda mojoj obitelji nesumnjivo su presvučeni sivkastom patinom i obasjani zrakama zrnatožutog, poput starih fotografija po čijem prašnjavom okviru mile sunčeve zrake i tako razotkrivaju svu tugu i svu ljepotu davno minulih vremena.

Pročitaj više

Bobbie Peers: "Tajni portal"

William Wenton se vratio! Jeste li dovoljno hrabri da krenete s njim u novu pustolovinu?

Nakon što je svojim prvim pustolovinama opisanima u Kradljivcu luridija osvojio kritiku i publiku, William Wenton vratio se kako bi čitatelje poveo u novu, još napetiju, još nevjerojatniju i još uzbudljiviju avanturu.

Pročitaj više

Tko danas čita, sutra se za savjet pita

Božićne preporuke za najmlađe čitatelje

Naklada Ljevak je svjesna važnosti poticanja čitanja od najranije dobi i težine što je ima knjiga kao dar. Zato je i ove godine za najmlađe čitatelje i njihove roditelje pripremila nekoliko zanimljivih naslova, počevši od najranije dobi pa sve do praga mladalaštva.
 

Pročitaj više

Poziv na tribinu "Paralelni svjetovi"

„Narodne knjižnice, kultura i društvo: Kako razvijati kulturu posuđivanja i čitanja knjiga“

Tribina "Paralelni svjetovi"

Razgovor o knjizi Timothyja Snydera „O tiraniji: Dvadeset lekcija 20. stoljeća“

Naklada Ljevak s osobitim Vas zadovoljstvom poziva na Tribinu Paralelni svjetovi” pod nazivom „O tiraniji“, koja će se održati u ponedjeljak, 27. studenoga 2017., u 19:30 h u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5).
 

Pročitaj više

Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića

Predstavljanje knjige Jasne Kovačević „Narodna knjižnica: Središte kulturnog i društvenog života“ u središtu zagrebačkoga kulturnog i društvenog života

Pozivamo vas na predstavljanje knjige Narodna knjižnica: Središte kulturnog i društvenog života Jasne Kovačević u srijedu, 15. studenog, u 18h u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.


Pročitaj više

Interliber pred vratima

Put knjige Naklade Ljevak

Interliber nam stiže, a mi ga, s nestrpljenjem, posve spremni očekujemo. Sigurni smo da ni vi ne možete dočekati utorak, 7. studenog, u 9 sati, kada će se otvoriti vrata petog i šestog paviljona Zagrebačkog velesajma, a naš i vaš omiljeni sajam započet će s radom po četrdeseti put.

Pročitaj više

Naš autor postao je nobelovac

Kazuo Ishiguro dobitnik je Nobelove nagrade za književnost za 2017. godinu

U priopćenju što ga je po dodjeli nagrade izdala Švedska akademija stoji kako je Ishiguro autor velike emocionalne snage čija djela razotkrivaju bezdan podno našega iluzornog osjećaja povezanosti s ostatkom svijeta.
 

Pročitaj više

Je li kultura politika ili je politika kultura?

Tribina "Kultura, politika i suvremeno društvo"

Što je kultura? Pitanje na koje bismo, naoko, vrlo lako mogli dati odgovor nije, zapravo, ni najmanje jednostavno. Je li kultura ideologija i koja je njezina uloga u suvremenom društvu?

Pročitaj više