Suludo bogati Azijci vs. suludo bogati Hrvati

Što biste vi učinili kada biste bili suludo bogati?

Natrag na listu

 Što Hrvati žele?


Što biste vi učinili kada biste bili suludo bogati? Više od 120 osoba odlučilo je odgovoriti na ovo pitanje, a sudeći prema komentarima većina ljudi ima poprilično slične želje. Najćešće su to pomoći drugima, bilo kroz donacije, otvaranje skloništa, zapošljavanje, obrazovanje ili pružajući financijsku pomoć. Hrvati su najviše orijentirani na pomoć obitelji i bližnjima kojima bi pomogli u rješavanju dugova, osiguravanju boljeg životnog standarda, kao i ispunjavanju želja. Odmah iza toga dolazi pomoć životinjama za koje bi brojni Hrvati osigurali azile, bolje smještaje i sveukupno bolji život. Da su Hrvati vrlo socijalno osviješteni, pokazuje činjenica da bi mnogi otvorili više pučkih kuhinja, domova za starije i nemoćne osobe, kao i domova za nezbrinutu djecu.


No Hrvati nisu usmjereni samo na pomaganje drugima, pokazuju i brojni odgovori u kojima Hrvati naglašavaju kako bi bogatstvo potrošili na putovanja, knjige, osiguravanja vlastite budućnosti. Veliki broj njih novac bi uložilo u vlastito obrazovanje i doškolovanje, ali i otvaranje vlastitih obrta. Hrvati očito vole trošiti na sebe, sudeći po željama koje bi si velik broj njih volio ispuniti. Uz putovanja na egzotične destinacije, velik broj Hrvata želio bi si priuštiti i privatne otoke. Dakako, u većinu želja ulaze i brojne nekretnine na različitim destinacijama, ali i nešto skromnije želje poput novog automobila, pa čak i bicikla.
Većina Hrvata ipak smatra da ih ogromno bogatstvo ne bi promijenilo te da bi ostali isti. Neki ček i ne bi otkrivali da su suludo bogati, već bi nastavili s normalnim životom. Koliko bi to bilo moguće, teško je za procijeniti. Možemo zaključiti da većina Hrvata većinom svoje bogatstvo želi podijeliti s drugima i učiniti dobro djelo.
A kako je to doista biti suludo bogat? Odgovor na ovo pitanje potražite u hvaljenoj i iznimno duhovitoj knjizi Kevina Kwana „Suludo bogati Azijci“. Priča je to o azijskoj eliti koja pojam besramno bogato diže na potpuno novu razinu. Ekstravagantne zabave, raskošne nekretnine, visoka moda, privatni avioni samo su dio onoga što vas čeka u romanu koji je odmah po izlasku oduševio kritiku i publiku.


I kako kaže sam Kevin Kwan: „Ništa u mojim knjigama nije izmišljeno!“

Natrag na listu