Poziv na tribinu "Paralelni svjetovi"

„Narodne knjižnice, kultura i društvo: Kako razvijati kulturu posuđivanja i čitanja knjiga“

Tribina "Paralelni svjetovi"

Razgovor o knjizi Timothyja Snydera „O tiraniji: Dvadeset lekcija 20. stoljeća“

Naklada Ljevak s osobitim Vas zadovoljstvom poziva na Tribinu Paralelni svjetovi” pod nazivom „O tiraniji“, koja će se održati u ponedjeljak, 27. studenoga 2017., u 19:30 h u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5).
 

Pročitaj više

Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića

Predstavljanje knjige Jasne Kovačević „Narodna knjižnica: Središte kulturnog i društvenog života“ u središtu zagrebačkoga kulturnog i društvenog života

Pozivamo vas na predstavljanje knjige Narodna knjižnica: Središte kulturnog i društvenog života Jasne Kovačević u srijedu, 15. studenog, u 18h u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.


Pročitaj više

Interliber pred vratima

Put knjige Naklade Ljevak

Interliber nam stiže, a mi ga, s nestrpljenjem, posve spremni očekujemo. Sigurni smo da ni vi ne možete dočekati utorak, 7. studenog, u 9 sati, kada će se otvoriti vrata petog i šestog paviljona Zagrebačkog velesajma, a naš i vaš omiljeni sajam započet će s radom po četrdeseti put.

Pročitaj više

Naš autor postao je nobelovac

Kazuo Ishiguro dobitnik je Nobelove nagrade za književnost za 2017. godinu

U priopćenju što ga je po dodjeli nagrade izdala Švedska akademija stoji kako je Ishiguro autor velike emocionalne snage čija djela razotkrivaju bezdan podno našega iluzornog osjećaja povezanosti s ostatkom svijeta.
 

Pročitaj više

Je li kultura politika ili je politika kultura?

Tribina "Kultura, politika i suvremeno društvo"

Što je kultura? Pitanje na koje bismo, naoko, vrlo lako mogli dati odgovor nije, zapravo, ni najmanje jednostavno. Je li kultura ideologija i koja je njezina uloga u suvremenom društvu?

Pročitaj više

Noviteti Naklade Ljevak

Jesen dobrih knjiga Naklade Ljevak

Ljetne smo mjesece iskoristili za osmišljavanje i pripremu najboljih naslova kako biste vi, zaljubljenici u čitanje, mogli uživati u jeseni dobrih knjiga.

Pročitaj više

Naručite Machadovu toplu priču o ekonomskoj i egzistencijalnoj krizi

David Machado: Prosječni indeks sreće

"Priča o nesuđenom piscu Danielu, koji uslijed ekonomske krize u Portugalu ostaje bez svega – doma, posla i obitelji – čita se kao sekularna verzija Knjige o Jobu, u kojoj sve što može poći po zlu doista i pođe, bez ikakvog moralnog opravdanja."

Pročitaj više

Naručite novu knjigu ponajboljega svjetskog teoretičara kulture

U tisku je novi naslov Terryja Eagletona "Kultura"

Eagleton u knjizi Kultura donosi zanimljiv pregled kulture, čvrsto postavljene u povijesni i teorijski kontekst, rasvjetljujući njezinu povezanost s politikom, kolonijalizmom, nacionalizmom i religijom.

Pročitaj više

Knjiga kao lijek

Uzmi svoju dnevnu dozu knjiške terapije

Što učiniti? Kako pljusnuti život? Razdrmati se? Ili, najzad, zašto ne, i pomiriti se sa stanjem ako drukčije ne ide? Pronaći mir...
Upravo Naklada Ljevak nudi vam brojne naslove koji bi vam mogli pomoći odgovoriti na takva i takvima slična pitanja.
 

Pročitaj više